Geçenlerde benzeri durum yurtdışından gelen bir kişi tarafından medyaya yansıtılmıştı ve dikkat çekmişti.upload download işinden pek anlama (hesap/ücret konusunda) ama yurt dışında yaşayan bir arkadaşım güzel ülkeme geldiğinde acayip şaşırmıştı. ayrıntılar tam aklımda değil ama o ülkede diyelim ki 10 gb internet kotasını bir ayda bitiremezken (yeterliyken) güzel ülkemde iki haftada tüketmiş ve hesaplamalar neye göre diye soruyordu. bildiğiniz üzere bizim burada internet daha yavaş.
Hepsinde böyle birşey olsa önceki operatörde de olurdu.Ben olaya sadece operatör tarafından bakarak sebebini anlayama çalışıyorum. Yoksa tüketici olarak gönül isterki internet ücretleride böyle fahiş olmasın, ucuza kullanabilelim. Ayrıntılı bir araştırma yapmadım ama bu durum tüm mobil operatörlerde aynı olabilir mi?
https://shiftdelete.net/cepten-upload-kotayi-etkilemesin-39677
Şöyle bir habere denk geldim. 2012 yılına ait.
Şu an ki vodafone dl: 28.3, ul: 13.9 Mbps
Yukarda bu konuda ekleme yapmıştım. (sonradan düzenleme)Halen ısrarla gönderilen verinin alan tarafından hesabının ödemesi yapıldığından, iki defa diye bir durumun söz konusu olmaması gerektiğini düşünüyorum
Eklemenizi yazdığımdan sonra gördüm.Yukarda bu konuda ekleme yapmıştım. (sonradan düzenleme)
İnternet kullanımı Türkiye'de GSM şebekeleri için doğru şekilde ücretlendirilemiyor. Çünkü internet üzerinden konuşma yapmak da mümkün. Örneğin SKYPI
GSM operatörleri bunu bildikleri için internet kullanımına özel kısıtlama getirmişlerdir. Eğer GSM üzerinden internet kullanımı adil ücretlendirme yapılsa idi bugün çoğu kişi sadece cepten internet kullanır, çok masraf etmeden iletişimi halledebilirlerdi.
Önceden tüm operatörler çift taraflı olarak ücretlendirirlerdi. Biliyorum çünkü tüm operatörleri test etmiş ve fiyat almıştım.Benim dikkatimi çeken sadece bir operatörün neden bu çift taraflı ücretlendirmeyi kullandığıdır?
adalet kaç numarada çalışıyordu?Bence esas adaletsizlik bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?