İnvertor yavaşlayıp durdurma

Katılım
26 Eyl 2014
Mesajlar
123
Puanları
1
Yaş
39
Bir invertorle 30hz ac motor sürüyorum ama durma noktasına gelmeden 10hz olup yavaşlamasını belli bir mesafe gidip durmasını istiyorum. Bunu icin invertor parametrelerinden bir ayar yapmam mı lazım ? Yoksa başka bir sistem mı yapmam lazım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İnvertör parametrelerinde ikinci hız diye birşey olması lazım.
Marka model belirtirseniz bir bilen çıkar.
 
Santerno sinüs n diye bir invertor. Ama benim sormak istediğim marka modele göre değilde bu dediğim şey parametrelerden mı oluyor acaba.
 
avast arkadaşımızın söylediği gibi sizin yapmak istediğiniz mümkün ancak ilave ekipmanlar ve parametre ayarları ile olur. Motorun devrinin düşmesini istediğiniz noktaya sensör, sw vb ekipman koyarsınız ve sürücünün ilgili uçlarına buralardan sinyal gönderirsiniz. Sürücü parametreleri doğru ayarlanmışsa dediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Yavaşlamasını istediğim yere swich koydum ( durdurma swichinin 15 cm önü ) swichin no kontaklarından invertörün klemensine kablo çektim. ama invertörün hangi kontağına bağlayacağımı anlayamadım. Aşağıdaki ekte kullandığım invertörün türkçe pdf dosyası var bana yardımcı olabilir misiniz ?
 

Ekli dosyalar

  • turkce_sinus_n.PDF
    1.9 MB · Görüntüleme: 11
1- Sistemi PLC ile mi kontrol ediyorsun, yoksa manuel mi?
2- İnverteri terminallerden mi çalıştırıyorsun?

Sürücünün çalışma özelliklerini tam olarak bilmesemde yardımcı olmaya çalışayım. Ancak kendin kataloğu daha dikkatli inceleyerek çalışmanı yap ki, bir olumsuzluk olmasın.

Sürücünün temel hızı 0.hız olarak düşünebiliriz. Bu normal çalışma hızıdır.

Yavaşlatma sw gördüğünde katalogundan aldığım inverter1.png resimdeki gibi bağlantılarından P3-CM arası basılı kalmalı ki (sw basıp çekince mühürleme ile basılı kalmaya devam etmeli.) bu süre boyunca 1.hızda çalışacak. (Yavaşlatılmış hız) Varış yerine ulaştığında mühürlemeyi kaldırmalısın ki tekrar eski hızında çalışsın.

Bu hızı da inverter.png resminde görülen ayarlamaları yapman gerekiyor.
 

Ekli dosyalar

  • inverter1.png
    inverter1.png
    173.8 KB · Görüntüleme: 13
  • inverter.png
    inverter.png
    94.5 KB · Görüntüleme: 13

Forum istatistikleri

Konular
128,841
Mesajlar
920,914
Kullanıcılar
450,936
Son üye
kemalarda34

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst