bylent usta strafor kesici gibi denedim 9v adaptörle rez bağladım ama ısı çok az 12v 2a adaptörmü alsam acaba videolarda seyrettim adam 6v adaptörle kesiyor straforu ben 9v ile yapamadım ısı çok az işyerinde kar atıyor nedense iki tane ufo akşama kadar yanıyor atmıyor bunu takınca kar atıyorStrafor kesici diye arat sanırım işini görür, amperi yüksek trafo iş görür yine.
teşekkür ederim 12v 2a alayım o yanan trafo 5.8v 350 ma bedava verseler daha ondan takmamakımı yüksek olduğu için 6v ile kesebiliyor 12v 2A işini görür bence.
adaptör çok uzun süre dayanmıyor sebebi ise makine gövdesinin metal olması somunlu vidalar gövdeye değiyor hor kullanmadan dolayı yanıyor yapmak istediğim havya gibi birşey trafosuzTrafo gozume daha buyuk geldi nedense.
Bence adaptor almayin icerisinde dogrultma devresi olmasin. Yine benzer bir trafo aliniz. Dogrultma devresi olan bir adaptor bu tip bir rezistansta kolay bozulacaktir.
Trafo voltaj ve akim rezistansa gore secilir en uygun deger trafo uzerinde yazan degerdir. Siz voltaji yukseltirseniz rezistans daha fazla isinacaktir. Belki yanacaktir. Voltaji yukseltmenizi onermem.
teşekkür ederim usta havya tipi birşey deneyeceğim olmadı trafo koyarım .ayrıca dediğiniz gibi trafo baya büyük orjinal içindeki sonradan takılma değil yaniTrafo kullanılmasının nedeni tamamen emniyet açısından.Düşük voltaj çarpılmayı engellemek için.
Vidaların gövdeye değimesini bi şekilde izole edebilirsiniz diye düşünüyorum. Adaptörlerin yanmasının nedeni o rezistans kısa devre akımı çektiği içindir. Bu tür örnek vereyim ahşap yakma makinaları v.s. çok kaliteli trafo olmalıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?