ısıtmalı etiket kesme makinesi

yawuz58

Üye
merhabalar ustalarım bu etiket kesme makinesinin trafosu yanmış sanırım vidaların gövdeye değmesi sonucu yanmış olabilir makineyi trafo kullanmadan uzun süre çalıştıracağımız birşey nasıl yaparım havya gibi birşey denedim ama kar atıyor gövdenin metal olmasından mı yada vidaların gövdeye değmesi yüzünden mi yardımcı olursanız teşekkür ederim
P_20161221_155145.jpg

Strafor kesici diye arat sanırım işini görür, amperi yüksek trafo iş görür yine.

Strafor kesici diye arat sanırım işini görür, amperi yüksek trafo iş görür yine.
bylent usta strafor kesici gibi denedim 9v adaptörle rez bağladım ama ısı çok az 12v 2a adaptörmü alsam acaba videolarda seyrettim adam 6v adaptörle kesiyor straforu ben 9v ile yapamadım ısı çok az işyerinde kar atıyor nedense iki tane ufo akşama kadar yanıyor atmıyor bunu takınca kar atıyor

Trafo gozume daha buyuk geldi nedense.

Bence adaptor almayin icerisinde dogrultma devresi olmasin. Yine benzer bir trafo aliniz. Dogrultma devresi olan bir adaptor bu tip bir rezistansta kolay bozulacaktir.

Trafo voltaj ve akim rezistansa gore secilir en uygun deger trafo uzerinde yazan degerdir. Siz voltaji yukseltirseniz rezistans daha fazla isinacaktir. Belki yanacaktir. Voltaji yukseltmenizi onermem.

Trafo gozume daha buyuk geldi nedense.

Bence adaptor almayin icerisinde dogrultma devresi olmasin. Yine benzer bir trafo aliniz. Dogrultma devresi olan bir adaptor bu tip bir rezistansta kolay bozulacaktir.

Trafo voltaj ve akim rezistansa gore secilir en uygun deger trafo uzerinde yazan degerdir. Siz voltaji yukseltirseniz rezistans daha fazla isinacaktir. Belki yanacaktir. Voltaji yukseltmenizi onermem.
adaptör çok uzun süre dayanmıyor sebebi ise makine gövdesinin metal olması somunlu vidalar gövdeye değiyor hor kullanmadan dolayı yanıyor yapmak istediğim havya gibi birşey trafosuz

Trafo kullanılmasının nedeni tamamen emniyet açısından.Düşük voltaj çarpılmayı engellemek için.

Vidaların gövdeye değimesini bi şekilde izole edebilirsiniz diye düşünüyorum. Adaptörlerin yanmasının nedeni o rezistans kısa devre akımı çektiği içindir. Bu tür örnek vereyim ahşap yakma makinaları v.s. çok kaliteli trafo olmalıdır.

Trafo kullanılmasının nedeni tamamen emniyet açısından.Düşük voltaj çarpılmayı engellemek için.

Vidaların gövdeye değimesini bi şekilde izole edebilirsiniz diye düşünüyorum. Adaptörlerin yanmasının nedeni o rezistans kısa devre akımı çektiği içindir. Bu tür örnek vereyim ahşap yakma makinaları v.s. çok kaliteli trafo olmalıdır.
teşekkür ederim usta havya tipi birşey deneyeceğim olmadı trafo koyarım .ayrıca dediğiniz gibi trafo baya büyük orjinal içindeki sonradan takılma değil yani

Forum istatistikleri

Konular
129,852
Kullanıcılar
452,706
Son üye
nurbay aktaş

Yeni konular

Geri