Şamandıra-Pompa Devresi Yardımı

Merhaba Arkadaşlar,

Bilgisayar Müh., elektronik ilgi alanım ama işin içine devre koruma, osilasyon vs. girdimi hiçbirşey anlamıyorum.

Tuvalet rezervuarına bir 10lt su bidonundan su basmak istiyorum. Revervuarın düğmesine basıldığında su boşalırken ZP2508 şamandırası (çok anladığımdan değil, bunu buldum) devreyi kapatır. Devre 7 sn sonra (revervuarın boşalma süresi) çalışır ve R385 (veya AD620P) ile 10lt bidondan su rezervuara basılır. Taki şamandıra devreyi açana kadar.

Bunları 8 yapayzekaya sorarak ve çizdirerek, birbirlerine doğrulatarak bir çözüme ulaştım ama diğer YZ'lar bunda da hatalar bulunca imdat dedim. Tasarım aşağıdaki gibi.

d3.webp

Ne yapabileceğim konusunda anlayan biri bana yardımcı olabilir mi?

Amacım: 10lt su binonundan rezervuara su aktarmak. Rezervuar düğmesine basıldıktan 7 sn. sonra devreye girip su pompalayacak, rezervuar dolunca su aktarımı duracak.

Şamandıra varsa zamanlama devresi gereksiz . Şamandıra kontağını motor gücüne göre röle ya da kontaktör bobin devresini sürecek biçimde devre kurulur . Röle ya da kontaktör kontağından da motor sürülür .

Şamandıra varsa zamanlama devresi gereksiz . Şamandıra kontağını motor gücüne göre röle ya da kontaktör bobin devresini sürecek biçimde devre kurulur . Röle ya da kontaktör kontağından da motor sürülür .
Üstadım,

Zamanla şu anlamda gerekti (çokta sorunlu değil tabi), rezervuar tamamen boşalıp rezervuar ağzı kapandığında benim sistem su basmaya başlasın istedim. 7 sn. rezervuarın boşalma süresi. Şebeke suyu da açık ama kısık olacak. iki koldan dolacak. Amaç duşta yapılan su israfını, bu yolla bertaraf etmek.

Üstadım,

Zamanla şu anlamda gerekti (çokta sorunlu değil tabi), rezervuar tamamen boşalıp rezervuar ağzı kapandığında benim sistem su basmaya başlasın istedim. 7 sn. rezervuarın boşalma süresi. Şebeke suyu da açık ama kısık olacak. iki koldan dolacak. Amaç duşta yapılan su israfını, bu yolla bertaraf etmek.
Eğer sorun buysa zamanlama durumu kurtarmaz . Diyelim rezervuar açık kaldı . O zaman su sürekli akacak , tankta hiçbir zaman dolmayacak .

şamandırayı, rezervuardaki su bitince tetik verecek şekilde yerleştirin.
bu şamandırayı XY-LJ02 Zaman Geciktirme Röle Modülü tetik uçlarına bağlayın.

XY-LJ02 Zaman Geciktirme Röle Modülü ile 12v su pompası çalısacak şekilde bağlantı yapın.

modülün ayarlarından tetik geldikten ( su tamamen bittikten sonra) X süre çalışacak şekilde ayar yapın. ( bu süreyi deneme yanılma ile bulacaksınız.)

7 sn boşalma süresi varsa dolma süresinde hesaplansın .
Açma kapama kontaklı zaman rölesi olsun.
Extra şamandıraya da gerek kalmaz .

.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler