Bunlar benim doğrularım arkadaşlar... Sizinkilerin farklı olması gayet doğal...
Ben böyle düşünüyorum diye, herkes benim gibi düşünmek zorunda değildir.
Duvar kırma işine takmışssınız da... Sanırım ben eksik ifade ettim. Açıklayayım...
Mühendis öncelikle yöneticidir. Altında çalışanları idare etmekle yükümlüdür. Altındaki teknisyen kadar mesleğine hakim olamayan bir mühendis, ancak kağıt üzerinde mühendistir ve sözleşme gereği mühendis bulundurmak zorunda olan yerlerde çok düşük maaşla iş yapabilir. Sahayı bilmeyen bir
Elektrik mühendisi düşünemiyorum. Uygulamayı hiç bilmeyen mühendislerin çizdiği saçma sapan projeler hepinizin eline geçmiştir defalarca. Ar-Ge çalışmak isteyen idealist mühendislerin bile sahayı çok iyi bilmesi gerekir ki, piyasanın neye ihtiyacı olduğunu öğrenebilsin... Şantiye şefiyse, bir dairenin 2-3 kişiyle ne kadar zamanda bitirilebileceğini bilmesi gerekir...
Merak edip, arızalı bir kontaktörü parçalamamış adam mühendis midir ? Ek yapmayı bilmeyen adam, teknisyeninin yaptığı ekin doğru olup olmadığını kağıt üzerinden mi öğrenecek, buna göre mi kontrol edecek ???
OLMAZ !!!
Tabi bu yazdıklarımın hepsi, benim penceremden...
Sayın adaşım Murat Bey, öğrencilik hayatını tatillerde gezip tozmak, kızlarla lay lay yapmak olarak düşünecekse, beni hiç zora sokmasın... Eğitim bir bütündür.(okul ve pratik) Ne kadar erken tamamlarsa o kadar çabuk, kariyer ve para kazanır. İstediği kızı da tavlar...
Malum boş torbaya iyi at gelmez...