Yelek 87
Profesyonel Üye
Hocam olay şu, peki diğer mesleklerin çalışma durumu nasıl? Bir yazılımcının şartları, bir bankacının şartları nasıl? Tamam her işin stresi başka lakin ama benim kanaatimde hepsi şantiyecelikten iyi. Bide hocam şantiyeci olmak istesem inşaat mühendisliğini okurdum, üstelik şantiyelerde çok büyük bir elektrik mühendisliği yapıldığınıda düşünmüyorum. Hatta akıl seviyesi normal olup dört işlemi yapan biride bir elektrik saha mühendisinin yaptığı işi öğrenebilir. Haftada 7 gün çalışmanın hiç bir geçerli sebebi olamaz. Daha önce dediğim gibi biz mühendisler kariyer için orta asyada şantiyelerde çalışırken, diğer mesleklerde yaşıtlarımız evlilik ve bu yaz tatile nereye gitsem derdinde. Birebir gördüğüm bu durum . Şantiyede 7 gün bütün işlerin sorumluluğu üzerindedir ve sen bu çalışmaktan yorulursun, birileri derki ne varki şantiyede taş mı taşıyorsun!!! ama haftada 4 gün bununda iki günü yarım gün çalışan bir öğretmen ne kolay işi var desek, birileri derki onlar insanla uğraşıyor işleri çok zor !!!!
Lise döneminde öğrencilere şantiyedeki mühendis şartlarını anlatsan bak bakalım kaçı tercih eder!!! Mühendislik her zaman dediğim gibi kölelik değildir. Türkiyede mühendislik montajcılık ve bu montajı yapan işçilerin sorumluluğunu almaktır. Gerisi hava civadır.Kesinlikle isterse çok iyi ücretler alınsın, isterse süper mangallar yapılsın şantiyeciliği günümüz şartlarında kimseye tasviye etmem.
Lise döneminde öğrencilere şantiyedeki mühendis şartlarını anlatsan bak bakalım kaçı tercih eder!!! Mühendislik her zaman dediğim gibi kölelik değildir. Türkiyede mühendislik montajcılık ve bu montajı yapan işçilerin sorumluluğunu almaktır. Gerisi hava civadır.Kesinlikle isterse çok iyi ücretler alınsın, isterse süper mangallar yapılsın şantiyeciliği günümüz şartlarında kimseye tasviye etmem.