Şarj adaptörleri boşta enerji harcar mı?

Katılım
23 Eki 2015
Mesajlar
186
Puanları
16
Yaş
42
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Çıkış boşta iken bir harcama görünmeyebilir.
Mesele giriş kısmının ölçülmesinde. Zira çıkış geriliminin üretilmesi için girişte devamlı akım çekilmesi gerekmektedir.
 
Onda bir hassasiyetli (0.0) wattmetre ile hızlı şarj destekli şarj cihazını hızlı şarj modunda 10-12 watt güç çekti. Turbo hızlı şarj 67 watt gücündeki şarj cihazıyla şarjda 18-20 watt güç çekti.
Telefonu veya usb kablosunu çektiğimde 0.0 watt ölçtü. Doğrusu şarj cihazının iç devresi canlı durma adına bir miktar güç tüketecektir ama ölçtüğüm cihazlar için bu bir watt'ın onda birinden azdır.
 
Smps adaptörler çıkışından yük çekilmedikçe dahi, normal trafolara göre daha fazla güç harcarlar ve bunun için boşuna para öderiz.
 
Araya miliamper hassasiyetinde bir ac ampermetre bağlayıp daha doğru tüketim değerlerine ulaşılabilir. Ölçüm yaptıklarımda ilgili wattmetre 0.0 watt değerinin altını ölçemediğinden gerçek tüketimlerini ölçemedim.
 
orada bir tüketim var uzakta, görmesek te, bilmesek te, o tüketim bize yazıyor. en basit örnek, hani taktın kırmızı led yanıyor, şarj bitince yeşil oluyor ya, oradan anlamak lazım.
 
orada bir tüketim var uzakta, görmesek te, bilmesek te, o tüketim bize yazıyor. en basit örnek, hani taktın kırmızı led yanıyor, şarj bitince yeşil oluyor ya, oradan anlamak lazım.
Orası kesin de, şarj cihazını söküp takmaya değer mi? Tabi ki milyonlarla çarpılması gerekir! Bir de sök-tak cihaza ve prize, tüketilen enerjiden daha çok mu zarar verir? Ya da sürekli şarjda olan cihazın yıldırım, şimşek gibi etkilerle oluşan gerilim dalgaları/darbeleri ile daha mı çok riske girer? Bu kırsalda, şehirde bile fark edebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,528
Mesajlar
927,622
Kullanıcılar
452,114
Son üye
azman1962

Yeni konular

Geri
Üst