Şarj aletinden ses geliyor

burakk.555

Üye
Katılım
6 Şub 2013
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar discovery orjinal şarj aletinden titreşim sesi gibi tiz bi ses gelmekte içini açtığımda kondanstörlerden birinin akmış olabileceğini düşündüm ve resimde göründüğü gibi birşey akmış galiba bu yüzden ses yapabilir mı acaba?
 

Ekli dosyalar

  • 1422741021425.jpg
    1422741021425.jpg
    66.5 KB · Görüntüleme: 174
Akma olduğunu sanmıyorum. O şeffaf kaplama vernik olmasın yada nemden korumak için yapılmış birşey.

Elle dokununca yapışkan mı ? Kondansatörlerde şişme yok. Gözle görünmüyor. Şarj aleti düşündüğümden dandikmiş. Çin malu şarj aletlerine benziyor. Devrede ortadaki sarı trafoyu oynatın ses %99 ondan geliyor. Sıkıştırabilirseniz sağından solundan bişeylerle sıkıştırıp tekrar deneyin.
 
Yapışkan değil dediğiniz gibi kaplama olmalı.
Smps mi bu şarj aleti?
Aynen dandik başka şarj aleti almayı düşünüyorum da tavsiye edebileceğiniz fazla pahalı olmayan bi marka var mı? bu greentech bundan iyidir heralde
 
Bende disvocery kullanıyorum şunu söyleyeyim adamların şarj aletinde hiç iddaası yok , kutudan benim orijinal şarj aletim 1.5 A lik çıktı arkadasiminkide 2A lık cikti. Gelgelelim senin cızırtı sorununa bende ayni sorunu yaşadım ama benimkinde cızırtı telefonun girişinden gelip şarjı stabil tutuyordu, şarj aleti girişindeki dişi USBnin içindeki tirnaginin oynadığını fark ettim ve hemen başka sağlam ve kaliteli bir şarj aleti kullanmaya basladim. Eğer sende şarj etme sorunu yasiyorsan telefonun güvenliği için başka bir şarj aleti almani öneririm.
Kolay gelsin..
 
Benim sarj aleti de 1A lik :)
Şarj la ilgili sıkıntım yok kendi kablosunu kullanmıyorum zaten ama kalitesiz olduğundan kalitesiz güç sağlar ve bataryanın ömrünü kısaltır diye düşünüyorum..
 
Yani, discoverylerin bataryaları 1800 mA arkadaş 2 A lık şarj aleti kullanırken çok hızlı şarj ediyordu, arkadaşı uyarlama rağmen zamanla bataryası şişti ve servisle çok uğraşti, yani diyeceğim telefon sağlığı için şarj aleti önemli bir faktör :)
 
elektronik devrelerde ses bobinlerden,trafolardan ve kondansatörlerden geliyor ustalar.o resimdeki trafo üstündeki sarı bantla kaplı nüve varya ona bak yerinden oynuyomu diye.eğer oynuyosa hızlı yapıstırıcıyla yada silikonla yapıştır yerinden oynamasın düzelir.eğer ondan değilse kondansatörlerdendir o da sanırım kondansatörlerin kalitesine ve devre yapısına göre değişebiliyo sanırım ama genelinden gelir diyebiliriz.sese falan takılma bence.devrede dandik arkadaşım.bu devirde hala daha mercimek kondansatörmü kalmış...ayrıca bu şarj aletide bi güç kaynağı devresidir sonuçta.iyi bi güç kaynağındada iyi bir filtre ve regüle katı olur...seninki okadar iyi değil.
 
Bende 1000 mA lik olanından var, şarj aletini fişe takıp şarj soketini boşta bırakırsan ince tiz bir ses geliyor, telefona bağlayınca ses kesiliyor, muhtemelen normal :)
 
Merhaba arkadaşlar discovery orjinal şarj aletinden titreşim sesi gibi tiz bi ses gelmekte içini açtığımda kondanstörlerden birinin akmış olabileceğini düşündüm ve resimde göründüğü gibi birşey akmış galiba bu yüzden ses yapabilir mı acaba?
Doğaldır. :D:D:D;)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,095
Mesajlar
923,191
Kullanıcılar
451,403
Son üye
fyapar

Yeni konular

Geri
Üst