Şarjlı matkabı sarj etmek (yardım)

ozcan13

Üye
Katılım
12 Ocak 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar;
Elimde bir tane şarjlı matkap var.Şarj aletini kaybettik.Alet 14.4v, elimde 9vluk bir adaptör var.Adaptörü bağladım, çok güçlü olmasada çalıştırıyor.Ben de dedimki bunu çalıştırıyorsa bunu şarj da edebilir.Adaptörün artı ve eksi uçlarını tespit ettim.Matkabın bataryasına bağlayacam ama bataryada; artı, eksi, T, LS, LE, L+ olmak üzere altı tane bağlantı yeri var.Adaptör matkabı şarj edebilir mi?Ederse artı ve eksi uçlarını bu altı girişten hangilerine bağlamalıyım?Şimdiden teşekkür ederim.
 
14.4 volt bataryanızı 9 volt ile şarj edemezsiniz. adaptörünüz bataryanızı yenip şarj edemez. Ayrıca batarya tipiniz lityum batarya değildir snırım.. Eğer lityum batarya ise onun şarjı kontrol ister kontrollü şarj etmezseniz patlama riski var. Diğer bataryalarında doğru şekilde şarj etmezseniz onlarında patlama bozulma riskleri vardır.

batarya tipinizi belirleyip ona göre şarj düzeneği kurmalısınız.
 
9 volt adaptörünüzün içini açın trafosu 2x9 volt ise köprü diyot kullanarak şarj edebilirsiniz. Tek sargı ve köprü diyotlu ise gerilim katlama yöntemi ile yine şarj edebilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,227
Mesajlar
924,446
Kullanıcılar
451,596
Son üye
erenadem_25

Yeni konular

Geri
Üst