18V la tam kapasitede şarj olmaz. Bataryanın içinde 18/3,6V=5 adet pil var demektir. Full şarj için 4,2V*5=21V a ihtiyaç var. Ayrıca pilin şarj akımı verisi eliminizde yok 8A şarj akımı pile zarar verebilir. Daha düşük akımlarla şarj edin. Örneğin çıkış akımı 2A miş siz de 2A ile şarj edin. Hepsinden önemlisi şarj bittikten sonra güç kaynağını kapatmanız lazım. Büyük ihtimal batarya içindeki BMS şarj bittikten sonra şarjı sonlandıracaktır ama ne olur ne olmaz. Başında beklemek gerekir.
Birde şarj cihazları bir şarj algoritması ile şarj yapıyor yani otomatik , sizde böyle bir durum olmayacağı için yazdığım çözüm geçicidir. En doğrusu kendi şarj cihazı ile şarj etmek.
Sevgili ustam; bu işin en doğrusu kendi orijinal şarj adaptörünü satın alarak sadece onunla lityum-iyon bataryasını şarj edebilmenizdir. Ancak bu tür bir uygulama ile sözü edilen şarj işlemi en güvenlisi olur. Çünkü lityum-iyon pillerin şarjında sıradan olan şarjlarla lityum iyon bataryalarda özel yapılan şarj işlemine dikkat edilmezse bunun sonucunda olası patlama ve yangınlara kolayca neden olunabilir. Üstte rşimşek Ustam EMO'Nun bu konudaki önemli bir bilgisini de ayrıca paylaşmış. Kolay gelsin.
Arka kısımdaki karartı az önce bişey denerken benim maharetim, probun ucu değdi. Ayrıca kondansatörlü kartların fişten çeker çekmez elle tutunmayacağını bir kez daha tecrübe ettim, Allah var güzel çarpıyor tadı damağımda kaldı
edit: ön kısımdaki elemanları ölçtüm hepsi sağlam, arka kısımdaki smd'ler beni aşıyor
Patırattığınız yer 320 volt DC kondansatör - ( eksi ) tarafı . Demek ki kartın primer tarafında elektrik var(dı) . Tekrar girişten bir F ( sigorta ) kontrolü yapsanız iyi olur .
Smd lerde de ilk önce 0 yazanları kontrol edin . Kısa devre göstermelidir .