Şebeke ile Güneş Panelleri Entegrasyonu

MinusOne

Üye
Katılım
14 Haz 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Güneş panelleri ve şebekeden beslenen bir evin similasyonu ile uğraşıyorum.Güneş panelleri ile ürettiğim elektrik yükün ihtiyacını karşılamıyorsa şebekeden çekecek,fazla ise şebekeye basacak sistemi nasıl modelleyebilirim.

Şebeke,güneş panelleri ve yükün bağlantı noktasında kullanılacak eleman hakkında bilgili kişiler yardım edebilirse memnun olurum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Açıkçası bu konuyu bende merak ediyorum, bu karar mekanizması sistemde hangi eleman tarafından gerçekleştiriliyor. Üretilen güç yeterli midir, aküden mi kullanmak gerekir, yoksa şebekeden mi çekmek gerekir vb konularda...
 
Bu benim lisans bitirme porjemdi,onun için ayrı bir devre gerekiyor,akü gerilimini ölçerek karar veriyor buna,ayrıca bunu yaparken elektriğin kesilmemesi için inverterin şebeke ile aynı fazda olması lazım.Yoksa elektrik 1-2 sn kesilecektir...
 
merhabalar arkadaşlar benim çok acil öğrenmem gereken bir konu var.Şöyle ki;evimizde cihazların ortalama harcadığı gücün grafiksel gösterimi nasıl olur nasıl yaparım bulamadım bir türlü böyle bir eğri var mıdır?
 
Akü gerilimini ölçmekten kastın nedir emrelyus. Aküye geçmeden önce kendi ürettiğimiz enerjiyi direk kullanamaz mıyız, yoksa illa ki ürettiğimiz elektrikle aküleri şarj edip daha sonra invertörden çevirdiğimiz enerjiyi mi kullanıyoruz
 
Evet direk enerjiyi kullanamazsın,bu sistemlerde illa ki akü olmak zorunda,mantık şöyle şarj et kullan ya da şarj ederken kullan...Şarj ederken kullanabilmen için senin invertörünle şebeke senkron olması gerekiyor.
 
Arkadaşların akü kullanma fikrine katılıyorum. zaten direkt olarak devreni şebekeye bağlayamazsın faz kaymasından dolayı.

bence online ups lerin çalışma prensibine birkaç ayrıntı ekleyerek başarabilirsin.
online ups in akünün şarj seviyesini ölçen bir devre yap

elindeki güneş panelleri online ups aküsünü şarj etsin
bu şarj çekilen gücü karşılayamayacak kadar düşerse şayet (gece olunca mesela)
akü dolana kadar şebeke gerilimi devrede kalsın.

sistemin online ups ile çalışması önemli, diğer upsler ile olmaz
 

Forum istatistikleri

Konular
129,067
Mesajlar
922,968
Kullanıcılar
451,347
Son üye
mrosleon

Yeni konular

Geri
Üst