Şeffaf pano kapagi

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Arkadaşlar merhaba

Bugun kompanzasyon panomuzun kapagini seffaf akrilik ile görünür hale getirmeye karar verdik. Bu sayede gunluk kontrollerde kapagi açmaya gerek kalmayacak. Akrilik kalinligi 3 mm olup Toplam maliyeti 80 tl dir.

Marketlerdeki içeçek dolapları gibi, ben sevdim ışıklandırma da yeterli .

suataydin ustam güzel olmuş böle bişeyi bende uygulucam fakat piyasada bıçaklı sigortamı kaldı şalter kullansan daha iyi olmazmı en azından maliyet düşür risk oluşturmaz kolay gelsin

Sayın ustam ani girdi cikti larda örneğin bunun gibi yada chiller kompresöru gibi uygulamalarda demeraja en iyi yanıtı bıçaklı sigortalar veriyor. Sebebi sigortanın icerisindeki telin genleşmesi diyebilirim. Bilmiyorum belkide yanlis düşünüyorum. Belkide bunu yapan usta elindeki malzemeyi çakmak için beni böyle kandirmista olabilir: )

Peki kullandığınız malzemenin mekanik dayanımı sizin kesip çıkardığınız metalle aynı seviyede olacak mı ? Ben iş güvenliği uzmanı olsam direk düzeltilmesi hakkında tutanak tutardım , panonun koruma seviyesine direk keyfe keder müdahale olmuş bence...

Konuyla ilgili yorum yapmayacağım çünkü o şahsiyetle muhattap olmak istemiyorum !

suataydin ustam güzel olmuş böle bişeyi bende uygulucam fakat piyasada bıçaklı sigortamı kaldı şalter kullansan daha iyi olmazmı en azından maliyet düşür risk oluşturmaz kolay gelsin

Sn @elektrik_45 yorumunuzla ilgili;
Şalter yerine NH Sigorta tercih sebepleri;
1-Bıçaklı sigortaların kısadevre kesme kapasitesi 120kA olup oldukça yüksektir. Kompakt tip devre kesicilerde ise bu değer aralığı amperaja göre değişmekte olup düşüktür. Kompanzasyon tesisleri trafoya yakın ve ana pano yanında olduğu için bu noktalarda kısadevre akımları yüksektir.
2- Maaliyet.
3- Özellikle kompanzasyon sistemlerinde tek faz arızasında kondansatör grubunun komple devre dışı olmaması için NH sigorta tercih edilir.

Panocular ve iş bilen teknik elemanlar yeni tesis ettirdikleri panolarda dikey tip yük ayırıcları kullanmakta.

Görüntü mükemmel seviyede ancak pano güvenliğinin azaldığını düşünüyorum. Olası bir patlama-yangın da şeffaf akrilik, metal kapak kadar dayanım göstermeyecektir.

Görüntü mükemmel seviyede ancak pano güvenliğinin azaldığını düşünüyorum. Olası bir patlama-yangın da şeffaf akrilik, metal kapak kadar dayanım göstermeyecektir.

Yönetmelik imalı yapılan pano malzemelerinin en az 50 ka Elektrik kisa devre darbelerine dayanıklı olması gerekliliğini söylüyor. Akrilik veya pleksi levhalar en az 3 mm kalınlıkta 65 ka kisa devre darbesine dayanirliligi imalatçı firmadan test belgeleri ile taahhut ediliyor (imiş) . Hafta içinde bu belgeyi alıp yayinlayalim (tabi boyle bi belge varsa) . Ve sevgili işçi mühendis bey Isg uzmanı olup danismanligini yaptığı yere tutanak tutabilecek vijdani ve cüzdanı arasında kalmamis bir isg ci en büyük hayalimdir. Ama maalesef mevcut sistemde cok mümkün gorunmuyor . Tesekkurler değerli katkilariniz icin

Son düzenleme:
Cin fikirli olup yeni şeyler üretmek çok güzel bir şey ama özelikle elektrikte literature girmemiş , standartı tespit edilmemiş ürünleri - makinaları-cihazları kullanmak bir çok noktada sorun yaratabilir. Mesela sizin yaptığınız gibi devasa bir penceresi olan pano literaturde -standartda-kullanımda yok.Bu noktada sizin yaptığınız tadilat sonrası meydana gelebilecek bir adli vakada ( Bence küçük değil baya büyük bir tadilat bu ) direk mesul olursunuz , olayları çok boyutlu düşünmek lazım...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…