Şerit Led Adaptörü Hakkında

hocam bir yanlışınız var galiba ben güç kaynağımla voltaj verip baktım metresi 1.4A çekiyor 10 A çekmesi imkansız 35 metrenin

Aynen benim demek istediğim de buydu tek bir uçdan 35 metreye enerji verirsek 10 metreden sonrasının halini düşünemiyorum.

Aynen benim demek istediğim de buydu tek bir uçdan 35 metreye enerji verirsek 10 metreden sonrasının halini düşünemiyorum.

O yuzden 5mtde bir adaptore kablo çekmeniz idealdir. Zaten makaralar 5mt olarak satılır.

Edit: ayrica led silikonluysa sararıyor .
KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Merhaba Kardeşim,

Ben bu tür uygulamalarda beslemeyi ortalarda bir yere bağlamak suretiyle en az ikiye bölüyorum ve Bahtiyar ustamın dediği gibi tek büyük besleme kullanıyorum. Önemli olan akımı bölmek suretiyle PCB üzerinden geçen toplam akımı düşürmek diye düşünüyorum.
Kolay Gelsin.
ARN

hocam bir yanlışınız var galiba ben güç kaynağımla voltaj verip baktım metresi 1.4A çekiyor 10 A çekmesi imkansız 35 metrenin
hocam hesap doğrudur da yaptığım hesap 20mA için. eğer ledlere seri bağlı dirençler daha düşük seçilmişse akım ihtiyacı artacaktır tabi. yaptığınız gibi bu noktada ölçüm yapmak daha doğru olur.

Arkadaşlar bir led 20mA tüketir 3 çipli (tek pakette 3 led) 3*20=60mA demek. Tek boğaz ile 3 boğaz beslemek bir değil, 3 çipli deyimini yanlış mı anladım?

bence sen bildiğin gibi uygula bencede tek notadan beslenmesi yanlış arıza durumunda tümü sönmüş olur bir kısmının çalışır olması daha iyidir

Her 5 metrede bir tavsiye ediliyor.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
Hocam led ışık yapacağım raf dolap bu resimdeki hangi ledi taksam kararsız kaldım hangisini tavsiye edersiniz.3 çipli metrede 30 ledlimi yoksa metrede 60 ledlimi?30 ledli iyi ışık verirmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…