edison3838
Üye
hocam bir yanlışınız var galiba ben güç kaynağımla voltaj verip baktım metresi 1.4A çekiyor 10 A çekmesi imkansız 35 metrenin
Aynen benim demek istediğim de buydu tek bir uçdan 35 metreye enerji verirsek 10 metreden sonrasının halini düşünemiyorum.
hocam hesap doğrudur da yaptığım hesap 20mA için. eğer ledlere seri bağlı dirençler daha düşük seçilmişse akım ihtiyacı artacaktır tabi. yaptığınız gibi bu noktada ölçüm yapmak daha doğru olur.hocam bir yanlışınız var galiba ben güç kaynağımla voltaj verip baktım metresi 1.4A çekiyor 10 A çekmesi imkansız 35 metrenin
Merhaba arkadaşlar 35 Metre 3 çipli metrede 30 led olan şerit ledlerden uygulayacağım bir yere,bu led için trafo hesabını nasıl yapmam uygun olur?Hesabını yaptım 35 metre 25 A akım çekiyor.Benim düşüncem 35 metreyi 3 e bölüp 2 adet 10 A,1 Adet 5A trafo takmak.sizce sağlıklı olurmu bu yöntem?Yoksa bu kadar trafoya gerek yokmu?
Arkadaşlar bir led 20mA tüketir 3 çipli (tek pakette 3 led) 3*20=60mA demek. Tek boğaz ile 3 boğaz beslemek bir değil, 3 çipli deyimini yanlış mı anladım?hocam hesap doğrudur da yaptığım hesap 20mA için. eğer ledlere seri bağlı dirençler daha düşük seçilmişse akım ihtiyacı artacaktır tabi. yaptığınız gibi bu noktada ölçüm yapmak daha doğru olur.
bence sen bildiğin gibi uygula bencede tek notadan beslenmesi yanlış arıza durumunda tümü sönmüş olur bir kısmının çalışır olması daha iyidirhocam bir yanlışınız var galiba ben güç kaynağımla voltaj verip baktım metresi 1.4A çekiyor 10 A çekmesi imkansız 35 metrenin
Hocam led ışık yapacağım raf dolap bu resimdeki hangi ledi taksam kararsız kaldım hangisini tavsiye edersiniz.3 çipli metrede 30 ledlimi yoksa metrede 60 ledlimi?30 ledli iyi ışık verirmi?
Ekli dosyayı görüntüle 18545