Şerit testere panosu kablo bağlantıları

Katılım
15 Kas 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar,

Bir asansör firmasında bozuk şeyler mühendisi olarak çalışıyorum ancak uzmanlığım makineler ve programlamaları üzerine. Bizim testere öğle arası öncesi çalışırken sonrasında bozulunca bana kaldı ama işin içinden çıkamadım bir türlü.

Uzay 280 tipi otomatik bir makine, acil stop'a bağlı kontaktörden kaynaklanıyor gibi geldiğinden söküp yerine 24 volt röleyle aktifleşen bir 220v kontaktör taktım ama şimdi çoğu fonksiyon çalışmasına rağmen bir türlü yukarıya kaldırmasını sağlayamıyorum...

Devre şeması bu şekilde.


işlem sırasında trafo zarar gördüğü için yerine omron 24v DC taktım ama bu sefer takometre çalışmadı (24v ac olduğu için muhtemelen) trafo girişlerini birazdan lehimleyip onarmayı deneyeceğim ama 3-4-5- 8 ve 10 numaralı kabloların nereye girmeleri gerektiği konusunda en ufak fikrim yok.

trafodan sonra mekanik sorun olup olmadığından da emin olacağım, şöyle ki motor çalışırken selenoidleri tornavidayla ittirmeme rağmen bir türlü yukarıya kaldıramamamın başka bir açıklamasını bulamadım.





kontrol kalemlerinizin ucu zeval görmesin, imdat.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
önce zarar verme.
ondan da olabilir bundan da olabilir şunu değiştireyim bunu değiştireyimle arıza çok zor çözülür. çözülür falan dediğime bakmayın çözülmez.
 
Yukarı kalkmamasının sebebi muhtemelen , yukarı limit switchdir. Temel çalışma sisteminde böyle olması gerekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…