ilhano1978
Üye
Merhaba arkadaşlar..
Kurduğum sistemde 70'C sıcaklıktaki renkli akışkan şişelere dolacak,akışkanın sıcaklık düştüğünde katılaşma gibi bi problemi var. Dolum ünitesinde pnömatik aktüatörlü küresel vana ve dolum bittiğinde bu vanayı uyaracak bir sensör kullanacağım. Sensörü dolum hortumunun ucuna(yantarafına bağlı aynı hizada) takmayı düşünüyorum,hortumdan akan akışkan şişeyi hortum ucunun 20mm altına kadar doldurduğunda sensör akışkanın yeterli seviyeye geldiğini algılayıp aktüatörlü vanaya sinyal gönderecek ve vana kapanacak.
Sensörde aradığım özellikler kısaca şöyle; 0-20mm arasında algılama mesafesi,sensörü şişe ağzına yaklaştırdığımda şişenin yan duvarından etkilenmemeli yani tam olarak karşısındaki nesneleri algılamalı yan taraflarını değil.
Bu özellikler için kapasitif sensör kullanmam uygun olur mu arkadaşlar,yardımınıza ihtiyacım var.
Değerli fikirleriniz için çok teşekkürler,
Dolumunu yapacağım ürün sir (kuaför malz).
Sistemde kaptaki akışkan kendi ağırlığıyla dolacak,seviyenin azalmasıyla oluşacak basınç düşümünü yaşanacak. Debi regülatörü gibi parçalar kullanarak zamana bağlı dolum yapamıyorum çünkü akışkanın dolum sonrası bu elemanlarda katılaşma sorunu var,uzun ömürlü olamıyor.
Sistemde bant şişenin geldiğini algılayıp (tekli dolum) onu bir piston yardımıyla sıkıştıracak ve piston sıkıştığında vana açılarak dolum başlayacak,ardından sensör dolum mesafesine geldiğinde devreye girip vanayı kapatacak,gramajın hassasiyeti çok çok mühim değil. (zaten vana kapandıktan sonrada bir miktar akış olacaktır.)
Selenoid vana ve diğer bazı ürünleri kullanamıyorum,proses öncesi ve proses sırasında sir'in akışkanlığını kaybetmemesi için termostatla yaklaşık 70C de tutulması gerekiyor buda bobinleri yakmama sebep olabilir diye düşünüyorum.
O yüzden pnömatik aktüatörlü vana seçiyorum 150Cye kadar dayanabilir bi model kullanıcam.
Loadcell sistemi 100ml dolum için ne kadar yerinde olur bilemiyorum,günde 10000adet dolum yapacağım bu ünitede hızda önemli bir unsur.
@ibosch01--Dolum lineer bir sistemde bantla yapılıyor.
@pense--Viskozitede değişim gözlenmiyor termostatla sabitlenmiş sıcaklıkta akışkan.
@hasanzincir-- Ürün o sıcaklıkta su gibi akışkan vaziyette,mekanik sistemden kurtulmak isteniyor,işletmede yanmayan adamımız kalmağı için
@ephasus--Kuracağım sistem sizinkiyle birebir aynı sanırım,umarım fazla sorun yaşamam.
?Kapasitif sensörün dolum esnasında sıvıyı algılamama veya istediğim mesafeden geç algılama (fazla dolum) gibi bir ihtimali var mıdır?
ilhano1978 hocam bende izmirdeyim,size bir mail gönderdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?