değerli öğretmen arkadaşım ben yıllardır şofben bağlayan bir elektrikçi olarak 2,5mm kablo kullanmanın bi sıkıntıya yol açtğını gibi bi durumla karşılaşmadım 2,5mm kablo ortalmam 38a çekiyor. fakat 4mm lik kablo kullanmanında zararı olmaz faydalı olablir ama 2,5mm kafi bence mesafe uzun ise gerilim düşümünü hesaplamakta gerekir.saygılar
Geçenlerde okumuştum Türkiye'de yangınların üçte birinini sebebi Elektrik tesisatındaki hatalarmış. Şofben bağlantıları en yakın buattan 2.5 mm2 kablolarla çekiliyor ne yazıkki...3. kademede 7 kw çeken bu şofbenlere bir de 32a Sigorta takılınca kablolar ısınıyor ve yangınlar meydana geliyor. Bu durumda bu şofbene 25 A sigorta takılırsa 2.5 kablo tıkandıgı zaman sigorta atsın daha iyi.
Doğrusu sigorta panosundan 4 mm2 kablo ile banyoya kadar götürmek ve 32 A sigorta takmak.[/
Sayın hocam yıllar önce ben 6 lık kablo ile 37 kw motor çalıştırıyordum şimdiki kabloların durumu ortada fazla detaya girmek istemiyorum içler acısı çalan çalana
size katılıyorum.eski 2.5 luk kablolar şimdinin 4 lüğüne eşit. ama bunlar nasıl tse alıyor anlamak zor tabiiki slmSayın Ergül02 ustam bu dediğini kesinlikle katılıyorum. Eski kabloların kalitesi ortada. Şimdiki 2,5 kablonun durumu ortada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?