lambaci
Üye
bana sorarsan bu ani ısıtıcıları hiç kullanmamanı tavsiye ederim. kullanman için trifaze ile beslnmen gerekir. 9 kw ı aşan güçler trifaze olmak zorunda ani tip ısıtıcı tek başına 7.5 kw diğer yüklerle beraber 13-14 kw eder. ne yaparsanız yapın sorun yaşayacağınız kesin slmkardeşlerim merhaba. ben ihlas marka bir şohben aldım. kaç gündür teknik servis geldi gelecek hep beni savsaklıyor bende kendim bağlama kararı aldım. ancak önce bir danışma gereği gördüm. niyetim bu ; çamaşır makinesinin olduğu bağlantı kablolarından 6 mm lik kablo çekecem ve şohbenin girişine de 40 a 30 ma kaçak akım koruma rolesi bağlayacam ve bu şekilde şohbeni monteleyecem. sizce bunda bir sıkıntı ve sakınca oolurmu? bildiğim kadarla çamasır makinesinin sigortası 20 amper... değerli yorum ve görüşlerinizi bekliyorum
monofaze olduğunu biliyorum tabiiki reaksiyon kardeş o yüzden bu tip ani ısıtıcılı şohbenlerin trifaze tesisatlarda kullanılması gerekir sizin verdiğiniz amper değerleri monofaze tesisatlara uygun değildir Elektrik iç tesisat yönetmeliğine göre sayaç üstü Sigorta 25 kolon 20 veya 25 priz linye 16 lamba 10 amperi geçemez. o yüzden bu 32veya 40 a kullanmanız için güç arttırım projesi çizdirerek tesisatınızı trifaze yapmak zorundasınız.slm@REZİSTANS ustam hoş ve güzel diyorsunda, zaten bassetmiş olduğu sohbet monofaze an mantıklısı sikorta kutusundan sohbene kadar 3*4 mm ile bir koblo çekip güvenlik açısından sohben yanina 32A sikorta koymasi dahada güvenlik açisindan 32A bir kaçak rölesi ile beslemesini tercih ederim.
Elektrik iç tesisat yönetmeliğinin neresinde yazıyor Rezistans ustam? Sayaç üstü sigorta 25A olması. Merakımdan soruyorum yanlış anlamayın ustam.monofaze olduğunu biliyorum tabiiki reaksiyon kardeş o yüzden bu tip ani ısıtıcılı şohbenlerin trifaze tesisatlarda kullanılması gerekir sizin verdiğiniz amper değerleri monofaze tesisatlara uygun değildir Elektrik iç tesisat yönetmeliğine göre sayaç üstü Sigorta 25 kolon 20 veya 25 priz linye 16 lamba 10 amperi geçemez. o yüzden bu 32veya 40 a kullanmanız için güç arttırım projesi çizdirerek tesisatınızı trifaze yapmak zorundasınız.slm