şofbenden anlayanlar

belengaz

Üye
Katılım
29 Ara 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
34
elimde bir adet arzum elektrikli şofben mevcut ben bu şofebnı taktım derece olarak 2-3 de çalısmadı bende switchden kaynaklanıyro dıyerek sıwıtchı degıtırdım ve calıstı ora switchi yaktı yıne taktım yıne yaktı baska neden arıza olabılır sureklı yakması normalmi ?
 
orjinali ilemi değiştirdin sivici yoksa uyduruk bir siviç alıp onumu taktın...
 
Sayın belengaz;

Benzer bir konu daha öncede site içerisinde işlenmiş devre şemasıda bu konu içerisinde sohben bağlantınızı şemaya göre bir kontrol ederseniz iyi olur switch lerin sürekli arızalanması normal değil ayrıca mevcut rezistansa uygun akımları taşıyabilecek switch leri takarsanız sağlıklı olacaktır aşağıdaki linki bir kontrol edin lütfen sohben üzerindeki bağlantılarınızı bir karşılaştırın derim saygılar.

https://www.kontrolkalemi.com/forum...i/30534-kademeli-ani-su-isiticili-sofben.html
 
taktığınız swich in amper değeri düşük olabilir. min 16A değerinde olması lazım. Su tankı contasından su sızdırıyor swicin üzerine akıyor olabilir , swich soketleri gevşek oksitli olabilir.
 
switch in amper değerinin düşük olmasından kaynaklanan bir arıza olduğunu düşünüyorum...
 
bu tip şofbenler ani tip su ısıtıcı olarak piyasada satılırlar ve elektrik tesisatının anasını ağlatırlar. bence sen ucuz kurtulmuşsun. ben bir çok yerde sigortalardan şofbene kadar kabloların yandığını gördüm. sana tavsiyem bu cihazdan hemen kurtul. ayrıca bu cihaza mutlaka ve mutlaka kaçak koruma bağlaman gerekiyor eğer uzun yaşamak istiyorsan. saygılar ve sevgiler.
 
elektrikli şok ısıtıcılara karşıyım arkadaşım..arızasını yapana kadar değiştir derim..arkadaşımın evi yandı elektrikli şohbenden tesisatın gerçekten anasını ağlatıyor.


illada yapacam diyorsan swich in amperine dikkat et.söktüğün kaç amper ise ondan düşük olanı alma yine yanar...
 
25 a swiç tak sorun ortadan kalakacaktır birde rezistansı ölç 2 veye 3 kademede kısa devre olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,903
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Geri
Üst