Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Opamp'ı sipariş ettim gelsin değiştiricem bilgi veririm şöyle birşey zaten önceden röle sesi vardı 220volt verdiğimde demek kısa devre olunca rölelerde çekmez oldu hiç bir tepki yok sadece 0 volt muhtemelen opamp kısa devre oldu
Yollarda kopukluk olabilir, bozuk eleman ya da kötü lehim sonucu temassızlık, her ne kadar lehimli gibi görünse de. Kontrol etmeniz gereken çok nokta var .
Opampı taktım devre çalıştı ama sonradan 0 volta indi potu çeviriyorum 1.4 volt diyo sonra tekrar çalıştırıyorum 6 voltta 0 volta iniyor neden yapar bunu anlamadım
Güç kaynağım kendiliğinden 6 Volttan aşağı iniyor sıfır Volta düşüyor Gerilim yükselmiyor neden olabilir?
Opampı taktım devre çalıştı ama sonradan 0 volta indi potu çeviriyorum 1.4 volt diyo sonra tekrar çalıştırıyorum 6 voltta 0 volta iniyor neden yapar bunu anlamadım
Devrede çokça onarım var yapılan onarımlar da bir sorun olabilir tl431 olan modellerden ise tl431 den olabilir lm324 besleme voltajını kontrol edin bunlar var ise transistörler ile alakalı bir sorununuz var demektir
Tip41 transistorunu süren transistör bozuk olabilir darligton yapılmış