Merhaba.Ben de askerliğimi Dumlu/Erzurum 51.piyade Tümen K.lığında geri destek bölüğünde,ordonat asteğmen olarak yaparken Oltu/Göle'de sonbahar tatbikatına da katıldım.Sanırım 1 ay kadardı süresi,çok zaman geçti süresini de unutmuşum.Çadırlarda kaldık,içinde su böceklerinin cirit attığı suyu tasla alıp mecburen de bu tatbikatta içtik.S1-S4 personel-lojistik subayı idim,tatbikattaki çadırın içinde gene birlikteki ayni görevimi benden istediler,ben de yaptım.Seyyar jeneratör kurdular, benzin mortorlu,
Elektrik dağıtımını elektrik kablosu bulamadılar telefon kablosuyla yaptular,gece ışıklar lambalarda hep de titriyordu,çünkü jeneratörün regülesi pek iyi değildi.
Muhabere sınıfında olanlar o zaman kolla çevrilen manyetolu telefonları birlikler arasında çekiyordu.Burada da sn.tekin126'nın da bahsettiği gibi kolla çevrilirken çıkış uçlarına direk parmak temasında çarpılma durumu da (piezo çakmağın çakması gibi,aşırı bir şey de değil sonuçta) vardı,bu şekilde muhabereciler arasında şakalaşıp çarpılanlar da yok değildi.Tatbikattan sonra Erzurum fırın md.lüğü'ne tayin oldum.Kışın 3 ayını iç tedarik Bölge bşk.lığı/Erzurum'da rahat ve sıcakta,bol bol vitaminli ekmekler yiyerek de geçirdim
.Terhiste elime plaket tutuşturdular,halen hatıra olarak da onu saklarım.Hey gidi askerlik günleri.
İyi ki de asteğmen yapmışım
,askerlik borçlanması ve 1 sene emekli sandığı hizmetini SSK'ya tam saydırıp emekliliğimi 16 ay öne aldırdım sonuçta,hiç pişman değilim buna,16 ay biraz uzun oldu ama,hiç izin kullanmadım.48 gün (45 gün izin+3 gün yol) erken terhis olup baba ocağına geri döndük sonunda.Şimdi bu askerlik süreleri biraz daha da kısalmış durumda.
Katılışı:1986; Dönemi: 1986-1988 ; 12 şubat 1988'de de terhis oldum.Kolay gelsin.Saygılarımla.