yener74
Üye
Fabrikamızın arka sahasında 65 m.lik direkteki Türk Bayrağını aydınlatmada kullandığımız 4 adet 1000 w.lık metal halide armatürümüz var.Bu armatürlerden 2 tanesi geçen hafta arızalandı.İlk önce arızanın lambadan olabileceği düşüncesiyle 1000 W.lık metal halide ampul istedik.Bir armatüre taktığımızda ampul çalışmadı ignatörden olabileceğini düşündüm ve ignatör sipariş ettim.Dün de gelen ignatörü ve Radium marka metal halide ampulu taktığımda lamba gene çalışmadı.(Balast omaj gösterdiği için sağlam olduğu kanaatindeyim.).Satın almacımız yarı fiyatına diye uzakdoğu ampul almış birde onu deneyeyim dedim ve ampul ilk enerji verdiğimde kesti.Acaba bende bir hata mı var diye balastı tekrar kontrol ettim sağlam olduğunu gördüm.Yeni gelen ignatörlerden diğerini takıp gene başka bir uzakdoğu malı metal halide ampulu taktığımda o da kesti.
Şimdi armatüre başka bir ampul takmaya çekiniyorum.Aklım kesmiyor acaba ignatörde yada balastta sorun olup da uzakdoğu ampulleri bu kestiriyorsa radium marka ampulu neden kestirmedi:?
Sizce bu sorunu nasıl fazla malzeme ziyan etmeden çözebilirim:?
Not: Raidum marka ampulu diğer çalışan armatürlere taktığım zaman çalışıyor.
Şimdi armatüre başka bir ampul takmaya çekiniyorum.Aklım kesmiyor acaba ignatörde yada balastta sorun olup da uzakdoğu ampulleri bu kestiriyorsa radium marka ampulu neden kestirmedi:?
Sizce bu sorunu nasıl fazla malzeme ziyan etmeden çözebilirim:?
Not: Raidum marka ampulu diğer çalışan armatürlere taktığım zaman çalışıyor.