110 kva jenaratör olur mu

mylasa4820

Üye
Katılım
1 Mar 2011
Mesajlar
64
Puanları
1
Yaş
38
merhaba arkadaşlar benim 100 kva lık direk tipi trafo tesisim var ve trofa direginin dibinde ana panom var.bu ana panodan sağa 250m boyunca 3*50+70 lik alpek gidiyor ve besledigi yük 30kw ve sola 150m da 3*50+70 lik alpek gidiyor ve besledigi yük ise 45kw olup bu yükleri su çıkarmak için kullandıgımız elektrik motorları olusturmaktadır.ben bu sistemi ana panodan 110 kva lık jenaratör ile beslesem herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım(gerilim düşümü gibi)?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
olur olur 110 kVA da olur 200 de olur 300 de olur.kVA,kw hesabına göre kurtarıyo.Ama bana kalsa biraz daha tolerans tanı 120-130 kVA'lık al.Tabi pompaların ikiside sürekli devredeyse.Pompaları tek tek devreye aldığımızı varsayarsak bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum.şahsi görüşüm.
 
Trafo veya jeneratörle beslenmesi gerilim düşümüne etki etmez sadece arada şu fark vardır güçleri aynı jeneratör ve trafonun örneğin 50 KVA olsun trafo daha fazla yükü besleyebilir ve verimleride %99 a kadar çıkabilen makinlerdir.Jeneratörlerde ise etiket değerindeki KVA cinsinden gücün % 80 inden fazlasının yüklenmesi tavsiye edilmez. (50x0.8= 40 kw)


yükünüzün toplam gücü 75 kw aynı anda çalıştırılırsa demeraj akımlarını jeneratörünüz karşılayamabilir. Ama sürekli çalışmada muhtelemelen sorun çıkmayacaktır.Demerajla ilgili sorun çıkarsa sürücü ile yolverebilirsiniz.

gelelim gerilim düşümü hesabına iletken kesitiniz beslediğiniz yüke uygun seçilmiş sorun çıkarmayacaktır.
 
cevaplarınız için cok saolun arkadaslar
 
sayın emodiyatör demeraj akımları dediğiniz nedir?
 
Bir elektrik mühendisine danışın. Güç harcayan motor ise demeraj akımları önemlidir.
 
demaraj akımı demek endüktif yüklerde yani motor yada trafo gibi cihazların ilk devreye girmesinde özellikle motorlarda normal çalışma akımının 10 ia 15 katı kadar yüksek akım çeker şebekeden.tabi motor normal devrini alana kadar sürer.kalkınma süresi tüm motorlarda aynı almasada yaklaşık 10 saniye sürer.işte bu süre bazı şekillerle yumuşatılabilinir.yol vericilerle yada yıldız üçgen metotlarla
kolay gelsin
 
İlk konu zaten her iki motorda direk kalkınamaz. Bu nedenle en normal şekliyle Yıldız-Üçgen yol verilmiştir. Demeranj akımını azaltmak için yapılan bir tekniktir bu. Toplam yük 2 ayrı motor tarafından oluşturulmuştur. Yani aynı anda çalıştırılmadıkları takdirde bu motorlar 100-110KVA lık bir jeneratörle rahatlıkla çalıştırılabilir. Kaldıki jeneratörler ululslararası standartlarda üretildiğinden çok kısa sürelerle toplam kapasitelerinin yüzde 10 u kadarlık kapasite fazlası bir yüke dayanabilirler.
Üç küçük tavsiye:
1. Motorları çok sık açıp kapatmamanız ve her iki motor arasında kısa bir süre mola vermeniz.
2. Jeneratörü ısıtmadan ısıtıcı sistemi yoksa elbette (boşta en az 10dk çalıştırmadan) devreye sokmamanız.
3. 45Kw lık motoru önce çalıştırınız, sonrasında 30Kw lık motoru açınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,754
Mesajlar
920,203
Kullanıcılar
450,822
Son üye
seferarican

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst