genç arkadaş ' Alıntı:Sn. maxialem, şu ikisini neye istinaden söylediniz?
maxialem ' Alıntı:1.) mono faze kondansatör kullanma fazlar arası gerilim farkı olur kompaze yapmamış olursun bir faydası olmaz
2.) 1 en küçük sonrakiler sırayla büyümelidir
ayyildiz790 ' Alıntı:ok.maxialem yazdığını anladım teşekkür edrim...bu devreyi yarın bağlıyacağım..yarın akşam yine paylaşırım sizlerle sorunum olursa........aklımı karıştıran sıralama değil..onun küçükten büyüğe doğru olduğunu anledım.....fakat genç arkadaş sanki bana ilk kademe kondansatörü en büyük güçte olan trifaze yi bağla gibi yazdı veya ben yanlış anladım.........birde mono faze kullanmak ...yerinde birseçim değil mi..burası çok güçlü bir tesis değil.magaza büro ve depolardan oluşuyor,,,,,,
maxialem ' Alıntı:kullandıgım sistem entes 12 roleli sigortaslar gurup degil tekli attığında malesef kompazem yetersiz geliyo ve fazlar arasında gerilim farkı oluşuyo trafo 400 kw
çalışma mantıgı söyle role 1. sıradaki kondansotoru çeker yeterli ise kalır degilse yenisini devreye alır örnek 5. sırada yeterli geldi diyelim güç düştü önce hangisi devreden çıkar tabiki 1 yetmezse ardından 2 3.çıkınca yine pompaze isterse 1. kondansatör gurubunu devreye alır ve böyle devam eder
umarım anlatabildim
genç arkadaş ' Alıntı:maxialem ' Alıntı:kullandıgım sistem entes 12 roleli sigortaslar gurup degil tekli attığında malesef kompazem yetersiz geliyo ve fazlar arasında gerilim farkı oluşuyo trafo 400 kw
çalışma mantıgı söyle role 1. sıradaki kondansotoru çeker yeterli ise kalır degilse yenisini devreye alır örnek 5. sırada yeterli geldi diyelim güç düştü önce hangisi devreden çıkar tabiki 1 yetmezse ardından 2 3.çıkınca yine pompaze isterse 1. kondansatör gurubunu devreye alır ve böyle devam eder
umarım anlatabildim
Sn. maxialem, ayyildiz790'ın mullandığı röle (Entes RG3-12C), baştan al baştan bırak mantığıyla çalışmıyor. Hangi kademe gerekli ise o kademeyi alıyor. Sizin bahsettiğiniz entes 12 roleli sistemin rölesinin modeli nedir acaba? 12T olmasın? Ayrıca sistemde monofaze kondansatör ihtiyacı varsa eğer Entes RG3-12C ihtiyacı olan monofaze kondansatörü devreye alıyor. Yanlış yönlendirmeyelim. Hem trifaze kondansatöre 3 adet monofaze sigorta koyarak en başında hata yapılmış bana göre sizin sistemde... (Eski panolarda çok gördüm bu hatayı. Mekanik sayaçta farkedilmiyor ama elektronikte faydasından çok zararı var!)
Bu ilk kademenin en büyük güçteki kondansatör olmasını ben uydurmuyorum. Entes yetkilileri gittikleri seminerlerde anlatıyor. Forum üylerinden ve TENSE röle Ar-Ge ekibinden Sn. gunerdr'de doğruluyor olayı. Önceki mesajımdaki linkten konunun içeriğini okuyabilirsiniz...
genç arkadaş ' Alıntı:(Eski panolarda çok gördüm bu hatayı. Mekanik sayaçta farkedilmiyor ama elektronikte faydasından çok zararı var!)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?