12 v dc deutz motor (araba motoru) elektrik sistemi

Merhaba;
Herkese kolay gelsin.
benim şöyle bir sıkıntım var. 12 volt deutz motoru eski sistem araba röleleriyle marş aldırıyordum. Şimdi işlemcili sisteme geçme aşamasındayız işlemci modeli TTControl TTC32( 8-32 volt ) arası çalışmakta.
Sıkıntı şurda başlıyor start düğmesine bastıpımda işlemci üzerinden röleyi aktif hale getirip marş aldırmak istiyorum fakat marş motoru yüksek akım çektiğinden voltaj 7 volta kadar düşüyor.
Bu düşme sonucu işlemci direk kendini kapatıyor ve marşı motora aldırmıyor.
İşlemciyi destekleyecek bir şey arıyorum ya da nacizane görüşlerinizi bekliyorum.
Bu arada kondansatör takdım destekledim. 24 v 10000 uf lik. bunda çalıştırdım fakat belli bir süre sonra bu kondansatör de görevini yapmadı. Yani 3-4 gün çalışmayan makinede görevini yapmadı.
Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhabalar
Ben konunun uzmanı değilim. Bunu peşinen söyleyeyim.
Marş motoru yüzünden voltaj aşırı düşüyorsa, aküyü gözden geçirin derim. Ayrıca işlemci dediğiniz cihazı ayrı bir güç kaynağı ile beslerseniz voltaj çökmesinden etkilenmez.

Forum istatistikleri

Konular
129,703
Kullanıcılar
452,408
Son üye
octaiceri

Yeni konular

Geri