Cihazların yanması

ceyran21

Üye
arkadaşlar işletmemize yakın tedaşın dağıtım köşkü var işletmemizsde kendi trafomuz var bu tedaşın dağıtım merkezin ne zaman bir xlpe kablosu patlasa elektronik kartlarımızdan biri yanıyor bu arıza için nasıl bir önlem almalı ve sebebi nedir

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hassas elektronik cihazlarınızı ve kartlarınızı online ups üzerinden besleyin . Statik regulatör de düşünülebilir . Kart yanmasından kast ettiğiniz şeyde büyük ihitimal elektronik kartın primer devresinde varistör patlamasıdır . Ya da filtre devresinde meydana gelen bir başka hasardır . Böyle kartları sağlam bir usta görmeden hurdaya atmayın . Yazık olur .

Son düzenleme:
Hassas elektronik cihazlarınızı ve kartlarınızı online ups üzerinden besleyin . Statik regulatör de düşünülebilir . Kart yanmasından kast ettiğiniz şeyde büyük ihitimal elektronik kartın primer devresinde varistör patlamasıdır . Ya da filtre devresinde meydana gelen bir başka hasardır . Böyle kartları sağlam bir usta görmeden hurdaya atmayın . Yazık olur .
pazar günü yaşandı server power supply yandı online ups bağlı olduğu halde

Merhaba, bu klasik aşırı gerilim arizasidir. Atmosferik olaylar sonucu olabildiği gibi, Şebeke kaynaklı kablo, başlık, izolatör patlaması, Parafudr çalışması, kuş çarpılması gibi olaylar sonucunda da meydana gelebiliyor. Gerek forumumuzda gerek ise internet ortamında aşırı gerilim lerden korunma yöntemleri başlığı altında çok fazla paylaşım bulunmaktadır. Özetle çözüm; potansiyel dengelemeli bir topraklama ağı ile başlıyor. Daha sonra da 3 aşamalı parafudr (aşırı gerilim iletici) tesis edilmesi ile minimize edilebilir. Aşırı gerilim ileticiler de Citel markasının VG özellikli, varistör ve sparg GAP teknolojisini bir araya getiren ürünleri tavsiye ediyorum. Kendim kullanmadım ama Iskra markasının da VG özellikli ürünleri olduğunu biliyorum. Bu işde VG teknolojisi çok önemlidir. Ayrıca evrensel tesis etme kriterlerine uygun montaj gerekir. Neticede bu sistemi tam hakkı ile tesis etmeden kısmı tedbirler ile kısmı çözumlere ulaşılabilir. Akıl ve bilimin ışığında evrensel teknolojilerin gerektiği gibi uygulanması ile bu gibi sorunların önemli ölçüde minimize edilmesi mümkündür. Muska yazdırmaya veya nefesi kuvvetli bir hoca aramak gerekmiyor.

Tedaşın trafoyla sizin trafo arası kaç metredir? Sizin koruma topraklamasıyla, tedaşın koruma topraklaması çok yakın veya irtibat halinde olabilir. İkinizin koruma topraklaması arasında en az 20 metre mesafe olmalı.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,704
Kullanıcılar
452,408
Son üye
octaiceri

Yeni konular

Geri