12 v dc deutz motor (araba motoru) elektrik sistemi

Elektronik sistemin ve rölenin (-) bağlantısı motor şasesi üzerinden mi?

Röleden kastım marş motorunun üzerindeki selenoide giden tetiklemeyi kontrol eden röle.

10 farad lık kaçtane seri bağlayabilirim ki.6 tane bağlamam lazım ki bu voltaj yükselsin yanlış mı düşünüyorum.
Elektronik sistemin ve rölenin (-) bağlantısı motor şasesi üzerinden mi?

Röleden kastım marş motorunun üzerindeki selenoide giden tetiklemeyi kontrol eden röle.
hem motorun gövdeye bağlı (-) var hem de o bağladığım eksinin üzerinden aldığım sistemi besleyen eksi var. yani o bakımdan sağlamlaştırdım.

6 tane bağlamam lazım ki bu voltaj yükselsin yanlış mı düşünüyorum.
Hayır, doğru düşünüyorsunuz.
Ancak şöyle çözümler de mümkün.
Düşük kayıplı regülatör entegre veya hazır kartlardan kullanılabiir, TTC 32 çalışma gerilimi 8-32Volt arasında olduğundan 4 adet (9.2V) kullanılabilir.

Marş esnasında gerilim en fazla 10 Voltlar mertebesine düşebilir (akü kutup başında ve ilk marş anında). Daha fazla düşüyorsa ya akünüz yeterli kapasitede değil ya kablonuz ince ya şase zayıf ya da ek yerlerinde zayıflama var demektir. Gerilim 7 Voltlara düşmemelidir. Esas sorun buradadır, step up converter gibi devreler esas sorunu çözmeden sadece devrenizi çalıştıracaktır.

Yük/cihaz aşırı güç çekiyor ya da kısa devre halindeyse, akü yeterli gücü sağlayamaz/sağlayamıyorsa gerilim/volt çöker!

Devreyi akünün kutup başından mı besliyorsunuz? Marşa giden kablodan mı ek aldınız?

abiciğim senin o sorunun 2 çözümü var 1 çok buyuk akü takmak öle bir imkanın yoksa marş motorunu yeni tip şanzımanlı olanlarla değiştirmek .. ama motorum modelini söyleyemezsen tabikide sana marş motorunun modelini söyleyemem . ama bir valeo bayisini ararsan o sana yardımcı olacaktır direkt valeoyada yazabilirsin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…