12 v dc deutz motor (araba motoru) elektrik sistemi

50 lik kablo marşı besleyen

ısıtma bujileri yok. sadece önünde yük var bu yüzden zorlanıyor voltaj düşüyor. teşekkür ederim

ısıtma bujileri yok düz motor. 50 lik akü kablosunun yerine birde 70 lik çıkarıp deneyeceğim bakalım.
Elektronik sistemin ve rölenin (-) bağlantısı motor şasesi üzerinden mi?

Röleden kastım marş motorunun üzerindeki selenoide giden tetiklemeyi kontrol eden röle.

Belki bu konu üzerinde durulabilir.
Önce seri diyot bağlayıp bağlamadığınız kısmı önemli.

Eğer bununla çalıştı ise Süper Kapasitör (Kondansatör) denilen "malzeme" var.
Değeri, mesela 10Farad, sizin taktığınızdan tam 1000 kat fazla.

Örnek: (Kapasitörler seri bağlanarak, gereken voltaj seviyesine çıkarılır)
https://www.direnc.net/23v-10f-super-kondansator

TTC32 yi bununla besleyebilirsiniz.

Tabi marş sırasında TTC32 nin çıkışları yüksek akım çekecek bi şey sürmemeli.
10 farad lık kaçtane seri bağlayabilirim ki.6 tane bağlamam lazım ki bu voltaj yükselsin yanlış mı düşünüyorum.
Elektronik sistemin ve rölenin (-) bağlantısı motor şasesi üzerinden mi?

Röleden kastım marş motorunun üzerindeki selenoide giden tetiklemeyi kontrol eden röle.
hem motorun gövdeye bağlı (-) var hem de o bağladığım eksinin üzerinden aldığım sistemi besleyen eksi var. yani o bakımdan sağlamlaştırdım.

6 tane bağlamam lazım ki bu voltaj yükselsin yanlış mı düşünüyorum.
Hayır, doğru düşünüyorsunuz.
Ancak şöyle çözümler de mümkün.
Düşük kayıplı regülatör entegre veya hazır kartlardan kullanılabiir, TTC 32 çalışma gerilimi 8-32Volt arasında olduğundan 4 adet (9.2V) kullanılabilir.

Marş esnasında gerilim en fazla 10 Voltlar mertebesine düşebilir (akü kutup başında ve ilk marş anında). Daha fazla düşüyorsa ya akünüz yeterli kapasitede değil ya kablonuz ince ya şase zayıf ya da ek yerlerinde zayıflama var demektir. Gerilim 7 Voltlara düşmemelidir. Esas sorun buradadır, step up converter gibi devreler esas sorunu çözmeden sadece devrenizi çalıştıracaktır.

Yük/cihaz aşırı güç çekiyor ya da kısa devre halindeyse, akü yeterli gücü sağlayamaz/sağlayamıyorsa gerilim/volt çöker!

Devreyi akünün kutup başından mı besliyorsunuz? Marşa giden kablodan mı ek aldınız?

Merhaba;
Herkese kolay gelsin.
benim şöyle bir sıkıntım var. 12 volt deutz motoru eski sistem araba röleleriyle marş aldırıyordum. Şimdi işlemcili sisteme geçme aşamasındayız işlemci modeli TTControl TTC32( 8-32 volt ) arası çalışmakta.
Sıkıntı şurda başlıyor start düğmesine bastıpımda işlemci üzerinden röleyi aktif hale getirip marş aldırmak istiyorum fakat marş motoru yüksek akım çektiğinden voltaj 7 volta kadar düşüyor.
Bu düşme sonucu işlemci direk kendini kapatıyor ve marşı motora aldırmıyor.
İşlemciyi destekleyecek bir şey arıyorum ya da nacizane görüşlerinizi bekliyorum.
Bu arada kondansatör takdım destekledim. 24 v 10000 uf lik. bunda çalıştırdım fakat belli bir süre sonra bu kondansatör de görevini yapmadı. Yani 3-4 gün çalışmayan makinede görevini yapmadı.
Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
abiciğim senin o sorunun 2 çözümü var 1 çok buyuk akü takmak öle bir imkanın yoksa marş motorunu yeni tip şanzımanlı olanlarla değiştirmek .. ama motorum modelini söyleyemezsen tabikide sana marş motorunun modelini söyleyemem . ama bir valeo bayisini ararsan o sana yardımcı olacaktır direkt valeoyada yazabilirsin .

Forum istatistikleri

Konular
129,724
Kullanıcılar
452,442
Son üye
nimander

Yeni konular

Geri