Sn. 09 Efe algıladığım kadarı ile sanırım Aydınlısınız, oralarda sarp yamaçlarda bulunan zeytin ağaçlarını sürekli görürüm. gerçekten insanın bile çıkmakta zorlanacağı sarp yamaçlarda bulunuyor zeytinlikler. bu koşullarda taşıma ya da nakliye güçlüğü malum
konuya dönersen en basit ve en verimli olan yani mevcut aküde bulunan enerjiyi en uzun süre değerlendirme yolu şarjlı olanı modifiye etmenizdir. verdiğiniz linkte testere gücünü göremedim fakat 12v ve 6v aynı kapasiteye sahip 2 aküyü seri bağlarsanız zira bu akülerin 80-90Ah gibi büyük olması gerektiğini düşünmüyorum cihazın orijinal aküsünün 1,5Ah olduğu düşünülürse (bunun size ne kadar yettiğini söylemeniz daha sağlıklı sonuca götürecektir) 15-20Ah kapasiteye sahip bir akü grubu hem taşıma yönüyle hem maliyet açısından çok daha verimli olacaktır.
sizin 2000w inverter almanız sizin 2000wh enerjiniz olduğu anlamına gelmiyor zira bunu belirleyen aküdür.
12v 90ah bir aküde tam kapasite dolu iken (sadece teoridedir hiç tam kapasite dolu olmaz her şarj-deşarj da kapasitesi belli oranda düşer) 12v X 90A = 1080wh lik bir güç depolar....mantıklı bir seçim olmayacağı için bu yöntemle ilgili başka bir şeyler yazma gereği duymadım
Evet, aynen. Aydın'lıyım... Testere 12 volt ve 1,5 ah ile çalışıyor. Ama ni-cd. Budama mevsiminden sonra 11 ay yatacağı için batarya ölüyor. Tek bir adet batarya kesintili çalışma ile 1 saat bile gitmiyor. Ama tabii ni-cd olmasının da rolü var. Gittikçe zayıflıyor akü. İki ayrı akü kullanacak olsam, bu sefer onları taşıma derdi çıkacak
Maddi durumun iyiyse ve tek basina budama yapiyorsan felco 810 budama makasi al 5000 lira civari 8 saat bataryasi dayanir 3 cm e kadar dallari keser iyi degilse ve mantikli bir is yapmak istoyorsan benzinli al 9 kilo demissinmakinalardan bi habersin heralde benzinli budama testereleri max 4 kilo oluyor bende 2 adet alpina A305 budama testeresi var tanesi 350 lira ondan al
arm 10 cihazindan tapatalk vip ile gönderdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?