Sayın Efe09 şu ana kadarki mesajları derli toplu düşünüp uygun olanı seçmek senin işin. Yalnız resim vb detaylı bilgilerle belki konuyu izleyip dahil olmayan uzmanları da konuya çekebilirsin.
Esasında önceki mesajlarında yazdığın şarzlı 18V luk makineni direk kullanmayı düşünmen gerek. Zaten akü düşündüğünden inverter vb elemanlarda hem verim kaybı hem de ek eleman ve arıza sorunu yaşamamış olursun. Akü kablolarını bu cihaza bağlamayı sorun yapıyorsan basit bir sorunun var. Muhtemel ki hem şarz bağlantı yerinden aküyü bağlayabiliyor olsan gerek(uygun enerji akışı için devre gerekir mi bilmiyorum) hem de hali hazırdaki makine bataryasına uygun bir şekilde dış akü kablolarını kutup başlarına(+ ve - ye dikkat ederek) sıkıştırarak da çalıştırabilirsin(bu durumda da düşük kapasiteli akü ile paralel bağlı batarya sisteme ne etki eder incelemek gerek).((Bu durumlarda batarya ve aküler gerilimleri açısından da incelenmelidir.))
Verim konusunda enerji dönüşümlerinde kayıpların olduğundan bahsetmiştik zaten. Linkte verilen benzin motorlu tırpan önceki mesajda bahsettiğimiz pnömatik (belediye ekiplerinin çim biçtiği) sistemdir. Pnömatik olabilen en yoğun verim kayıplarındandır, sistemin direk benzinli diye bahsedilebilmesi için benzin motor krankının direk testereye bağlanması gerekir. Çim biçmede kullanılan bu motorlu tırpanın uç kısmına daire testere takılırsa devir vb uygunsa belki iş görebilir ama güç vb sisteme uymazsa yakıt sorunu olabilir. Bu sırta takıldığında mahsur olur mu bilmiyorum ama hortum uzatılarak yerden de çalıştırılabilir tabi verimlilik kaybı artarak.
600 Watt ve 220 V olduğunu anladığımız sistem şu halde uygunsuz görünüyor. İnverter masrafı, arıza riski vb sorunları var. Zaten akülü sistemin alt yapısı hazır denenebilir.
Sayın Tekin126 nın bahsettiği güneş panelini de jeneratör gibi taşıma mecburiyeti yok. Uygun bir yere güneş açısına göre monte edilebilir ve iş yapılsa da yapılmasa da uygun
Elektronik devre ile akü şarz yapılmış olur. Panelin güneşi takip etmesini sağlayan mekanizma ve elektronik devre de eklenebilir. Bu sitede bakır levha ile güneş paneli yapımından bahsediliyordu. İleriye yönelik sistem ve ya yardımcı sistem olabilir.
Diğer taraftan testere yerine makas sistemi ile de dal budanabilir, hidrolik güç aktarımı ile iş bitirilebilir. Burada benzinli vb motordan direk hidrolik pompa ile makas silindirine yağ basılır. Bunlar gibi daha birçok alternatif ileriye yönelik uygulama imkanı sağlayabilir.
Bahsettiğimiz tüm enerji dönüşüm biçimlerinin avantajları ve dezavantajları olur ancak; kesme vb işlem biçiminin uygun olmaması, takımlarının uygun olmaması, enerji kaynağının uygun güçte olmaması yoğun boşa enerji harcanmasına sebep olabilir. Pratik çözümü uygulayıp ileriye yönelik çözümler buradan konuşulabilir.
ATV vb ekipman da yine ileriye yönelik işi kolaylaştırma adına idi. Verdiğimiz linke bakılırsa uygun bir tasarım ile elinden gelen kendisi de birşeyler yapabilir. 3 tekerli motorsiklet biçiminde vb. Tabi kros motoru da direk iş görebilir belki ama ben ulaşım sorununu konuşmak için atv den bahsettim. Tabi atv nin kendi jeneratörüne ve belki su pompası gibi ekipmana sahip olması ek avantajı.
Sistemlerin güç gereksinimlerini incelemek için aslında dalların kesilme kuvvet ve enerjilerini, dallarda harcanan
Elektrik vb gibi teknik bilgi gereksinimlerinin karşılanması gerekir.
Başarılar dileriz.