yolgezer74
Katılımcı Üye
basitce.Merhaba arkadaşlar yorumları okudumda çok memnun kaldım yorumlarınızla yardım etmeye çalışmanızla. üzerindende baya bir zaman geçmiş ama benimde sualim olacak. ben oto yıkamacıyım bazen sıcak suyla arabalarının yıkanmasını istiyen çok kişi geliyor. bizde bunun için buralarda doğal gaz olmadığı için araştırmalarımız neticesinde en hesaplısının elektirikli kombi olacağının kanısına vardık yetmedi yeni bir kazan yaptırdık içine resistans attık ve pompa vasıtasıyla püskürtüp bu şekildede devam ediyoruz. ama şu aralar gelen elektrik faturasıda 800 TL nin altına inmiyor. Müşterilerimizden birisi bize 12 volt-240 amperlik bir akü al birde DC 12 Volt elektiriği AC 220 Volta çeviren 2500 Wattlık inverter al dedi - birde bu aküyü yada kaçtane akü alırsan bunları 7/24 devamlı şarj edicek uygun ayarlarda akü şarj cihazı almamı söyledi. Bunları hallettikten sonra invertere uyumlu resistans bağla. Yeni bir 250 kiloluk bir tank yap ve içini motor yağıyla doldur. bu tankın içindende helozon şeklinde bol sprelli yani suyun ısınıpta devirdaim yaparak geçiceği bir boru yapıp.çıkışta suyun sıcaklığı yeterliyse (80 derece) direk pompaya takıp basabileciğimi söyledi. Ve bununda elektirik sarfiyatı boyutunu göze alırsan sadece bunun için aylık 20 yada 30 tl gibi bir rakamdan bahsetti. insan ister istemez düşünüyor.sizden ricam bunun gerçekle bir aslı olup olmadığını sizlerden öğrenmek.Çok teşekkür ederim Hayırlı Geceler.
arkadasiniz sizi yemis,
cunku once. bir aku kendi depolayacagi enerjinin 3 de birini bosa harcar! bu da 200 amperde 100 amper demek.
burdan 800 oldu 1200
siz 12*200 ile 2400 watt elde edersiniz dc hesabi ile. bu 2500 watti karsilamaz, 400 amper lazinm, ki 12*400 4800 eder, ve smps unite-dc den ac ye smps sarttir- 4800 verirsiniz ki dusururken bile gerilimi %80 anca verim alinir. siz sunu 60 yapin. 4800 verir 2200 zor alirsiniz.
yani 800 den kacip bir de 400 amper akuye onun zimbirtilarina para bayilip 1200 lira harcarsiniz ha bu arada kaybettiginiz zaman cabasi.