1200 amper taşıyan kablo

dethrone

Üye
merhaba arkadaslar,

1200 amper taşıyabilecek kablonun kesidini nasıl hesaplarız. hiç bir kablo listesinde 1200 amper taşıma kapasitesi olan kablo bulamadım. hatırladıgım kadarıyla 1200 amper in kablo üzerindeki sıcaklık etkisini hesaplayıp ondan sora kesidi buluyorduk .ne internette ne kitaplarda formülleri bulamadim hatirlayan varsa bi aydınlatırsa sevinirim

aynı kesitten aynı uzunlukta faz başı 2 adet kablo paralel bağlı ise taşınan akım 2 katına eşittir.

eğer mesafe kısa ise kablo yerine bakır yada aliminyum bara düşünebilirsin.

aynı kesitten aynı uzunlukta faz başı 2 adet kablo paralel bağlı ise taşınan akım 2 katına eşittir.

eğer mesafe kısa ise kablo yerine bakır yada aliminyum bara düşünebilirsin.
2 kablo istemiyorum tek kablo olmalı.

nasıl hesaplanıyor onu merak ediyorum standartta olan bir akım değeri degil cünkü. 1000+ amperi geçtim mesela 700 amper için bile yok. doğru hesap yöntemini de bulamadim. bir kaç bildiğim formül var ama yanlış bir yöntem olduğpundan güvenemiyorum.

yardimcı olabilecek yok mu

Sen şu motorunun teknik değerlerini bir ver, tek hat şemanıda ver nasıl ve nerden besliyorsun görelim teknik konuşalım.

Sen şu motorunun teknik değerlerini bir ver, tek hat şemanıda ver nasıl ve nerden besliyorsun görelim teknik konuşalım.

tek hatta ne gerek var abi. 380 50 hz sebekeden beslicem işte.

630 kw %95.4 verim cosfi 0.82 ücgen de yaklaşık 700 amper cekicek işte.

Tek hat şeması gerilim düşümü tetkiki için mesafeyi görmek içindi ayrıca 700A hesabınız yanlış. Sadece akım kontrolü yada sadece gerilim düşümü hesabı ile kesit belirlenmez her iki tetkikte yapılmalıdır.
Etiket gücü mekanik güçtür Pmekanik=630kw
Verim=Pmekanik/Pelektriksel
0,954=630/Pelektriksel
Pelektrikel=660,377kw çıkar.
Pelektriksel=1,732xUxIxcosfi
660377=1,732x380xIx0,82
I=1223,62A
Gerilim düşümü uygun çıkarsa, kullanman gereken kablo ;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…