1200 amper taşıyan kablo

Tek hat şeması gerilim düşümü tetkiki için mesafeyi görmek içindi ayrıca 700A hesabınız yanlış. Sadece akım kontrolü yada sadece gerilim düşümü hesabı ile kesit belirlenmez her iki tetkikte yapılmalıdır.
Etiket gücü mekanik güçtür Pmekanik=630kw
Verim=Pmekanik/Pelektriksel
0,954=630/Pelektriksel
Pelektrikel=660,377kw çıkar.
Pelektriksel=1,732xUxIxcosfi
660377=1,732x380xIx0,82
I=1223,62A
Gerilim düşümü uygun çıkarsa, kullanman gereken kablo ;

Ekli dosyayı görüntüle 23435
motor altı çıkış üçgen bağlı. 679 civari bir şey
Tek hat şeması gerilim düşümü tetkiki için mesafeyi görmek içindi ayrıca 700A hesabınız yanlış. Sadece akım kontrolü yada sadece gerilim düşümü hesabı ile kesit belirlenmez her iki tetkikte yapılmalıdır.
Etiket gücü mekanik güçtür Pmekanik=630kw
Verim=Pmekanik/Pelektriksel
0,954=630/Pelektriksel
Pelektrikel=660,377kw çıkar.
Pelektriksel=1,732xUxIxcosfi
660377=1,732x380xIx0,82
I=1223,62A
Gerilim düşümü uygun çıkarsa, kullanman gereken kablo ;

Ekli dosyayı görüntüle 23435

kusura bakmayın ama sizinki yanlış motor üçgende çalışacak. hesapladıgınız akımın kök3 te biri olacak .yani 670 civari 700 amperlik kablo koysak yeterli.

ama yine de cok tesekkür ederim. verdiğiniz liste işimi gördü.

Yanlış bildiğin gibi yap o zaman buraya çıkıpta soru sorma !
Hem birşey bilmiyorsun hemde ukalalık yapıyorsun...

Yanlış bildiğin gibi yap o zaman buraya çıkıpta soru sorma !
Hem birşey bilmiyorsun hemde ukalalık yapıyorsun...
bence de sen yanliş biliyorsun bilader. sen bana yanliş diyince sorun yokta ben sana diyince mi sıkıntı. sen çok biliyosun anasini satayim bu hesabi bilmeyeni döverler beni buılamadıgım bu akıma karşılık gelen kablo kesitini gösteren liste onu da sen koydun iş çözüldü. motorun üçgen calisacagini da belirtmişim zaten son mesajında hat akımını ölcersen 1200 tek faza 700 civarı bir şey düşüyor. bunu da bilmiyorsan at kendini köprüden.

bence de sen yanliş biliyorsun bilader. sen bana yanliş diyince sorun yokta ben sana diyince mi sıkıntı. sen çok biliyosun anasini satayim bu hesabi bilmeyeni döverler beni buılamadıgım bu akıma karşılık gelen kablo kesitini gösteren liste onu da sen koydun iş çözüldü. motorun üçgen calisacagini da belirtmişim zaten son mesajında hat akımını ölcersen 1200 tek faza 700 civarı bir şey düşüyor. bunu da bilmiyorsan at kendini köprüden.

Neyse bugün moralim yerinde senin gibi terbiyesizleşmeyeceğim :D

Soruyu sorarken nasıl yol vereceğini belirt. Yarım yamalak soru sorma yani soru sormasını öğren önce !
Motor zaten üçgen bağlıdır bu güçte motorlara softstarter yada frekans konvertörü ile yol verilir ve verdiğim cevaplar geçerlidir. Yıldız/Üçgen yol vermeye kalkarsan ki bu güçte motora çok nadir uygulanır bir kez devreye girip sürekli çalışan motorlarda nadiren tercih edilir o zamanda panodan motora 6 kablo gider o zaman 1200/kök3 yani 700A değerini referans alırsın yani senin anlattığın (motorun üçgen çalışacağını da belirtmiştim zaten) ile bir alakası yok tamam mı aslanım !
Sana birde abi tavsiyesi açtığın konunun adını okumadan yorum yapma !

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,679
Son üye
kenan7777

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri