Hocam aktif güç yeterli gelmiyorsa oran az düşecektir oran/orantı . Bana kalırsa tam sisteminizi bilmiyorum fakat sabit kondansatörü ve bikaç kondansatörü bikaç saatliğine devreden çıkartarak indüktif oranı arttırıp takip edin kapasitifi sabitleyin daha hızlı düşecektir. Ama dikkat edin hem kapasitif hem indüktiften cezaya girmeyin sonra
hocam sabit yok yazmıştım zaten büyük kondanstörlerden 3 tane 50 çıkardım 10 yaptım 2 tane de 50 devre dışı bıraktım capasitif ceza düşmeye başladı endüktif hiç kımıldamıyor zaten saat başı online takip ediyorum ben takip ediyorum diğer arkadaş benim yönlendirmem ile müdehale ediyor
şönt reaktorler kael reaktif güç kontrol rolesine bağlı mıydı?
4 günlük takipte günlük cezaya girildi mi?
işletmenin yük tipi neler?
işletme 24 saat aralıksız çalışıyor mu?
şönt reaktörler galiba kontaktöre bağlı idi yani kael kademe çekince aynı anda hem kondanstör hem şönt devreye giriyor
2 günlükte az düştü 4 günlükte %11 düştü cezadan çıktı ama sınırda
işletme motor sürücü ve az bir şeyde ısıtıcı var sac panel üretimi
sabah 8 gece 12 çalışıyor gece çalışma yok 2 vardiya
floresan ve civa buharlı veya metalhalide lamba yok geneli led armatür oyüzden gece cap den cezaya girmesi zor ihtimal diye düşünüyorum
aksilik sayaç okuma sisteminde sorun vardı 2 gün bakamadık şimdi açıldı ama bu seferde endexler silinmi yani bugün sabah 7 ve öğlen 12 var ceza yok oran %11 ama aylık baz da %20 ye düşdü 8 gün kaldı %5 daha düşürürsek cezadan çıkarız
ayrıca hücre odası çıkışında ki ana panoda 2 tane 10 kwr kondanstör iptal edilmiş zaten ben sabit den şüphelendim ama zaten iptaldi ama şönt reaktör bağlı avazı çıktığı kadar bağırıyordu kondanstörsüz şönt neye yarar deyip kapattım
kondanstör olmayan şönt reaktör var trafo çıkışında ki pano içerisinde yanındada 2 tane kondanstör kondanstörler devre dışı kablosu kesilmiş ama reaktörler çalışıyor fakat çok ses yapıyor ve fazla ısınıyordu
zaten capasitif den cezada olduğumuz için trafo tarafındaki sabitleri devreye almadım ama kademeleri düşürdükce küçük kondanstör taktıkca oran 25 den 20 ye günlik bazda ise 11 re düştü
SABİT KONDANSTÖR YOK ARADIM BULAMADIM OG TARAFINA DA BAKMADIM