Evet yeterlidir, örneğin 83 A'yı çeken 1000 watt yerine 250 A'yı çeken 3000 watt'lık bir inverteri bile 200 A, 12 volt jel aküyle çalıştırırsın, tek farkı destek süresi 3 kat daha azı olur. 650 VA (360 watt) olan bir UPS'nin 12 volt, 7 A'lık jel aküsünden 360 watt için 30 A, 12 volt çok net olarak anlık değil, uzunca zamanlar için de çekilebilir. Çünkü bütün jel aküler derin deşarja çok dayanaklı, sulu (starter) araç aküleri ise çok dayanıksızdır.
Kurşunlu jel aküler initial (ilk) şarjdan sonra yapılan şarjlarda, anma voltajlarının % 20 fazlası, anma amper*saat kapasitelerinin 1/10 ; 1/20'si değerindeki amperle şarj edilebilir. Ancak en yaygın ve ona zarar vermeden, ömür katsayısını fazla etkilemeden olan amper değeri 1/10'udur, 1/20'yi eğer ki uzun saatler süresince beklenmeyecekse tercihen uygulanması gereksizdir.
Not: Kurşunlu akülerin devamlı şarj/deşarjı (saykıl sayısı veya döngü sayısı) jel aküler için çok sakıncalı değildir, burada asıl önemli olanı çok uygun akımla ve çok uygun sıcaklılarda ve çok uygun ortamlarda bu işlemlerin çok nizami olarak yapılmasıdır. Ancak saykıl sayısı çok fazla olan akülerin iç yapılarında daha fazla oluşacak iç yıpranmalarla ömürlerinin sürekli tampon şarjda kullanılmadan veya çok az kullanılıp kalan akülerle kıyaslandığında ayni olamayacağı da çok net ve çok aşikardır. Kolay gelsin.