occuplus
Üye
Benzer fiyatta bir ürün yok.Merhaba, zaten amacım şu anda tasarruf etmek değil o yüzden solar kısmını kullanmayacam apartman dairesinde güneş panelini koyacak yer de yok... Çatıya koymaya kalksam da yönetim izin vermez. Belki eğer alacağım invertör saatlik şebekeden alım ayarına izin veriyorsa 3 zamanlı tarifeye geçip gece akü doldurup gündüz kullanmak gibi bir şey olur illa tasarruf da yapayım dersem ama dediğim gibi esas amacım bu değil... Benim şu anda amacım Elektrik kesintilerinden etkilenmeyecek bir hale gelmek, örneğin bugün 4 defa elektrik kesintisi oldu her birisi 5-10 dakika sürdü ve binanın jeneratöründe de arıza olduğu için devreye girmedi hoş girseydi de çok fark etmezdi sadece aydınlatmalar ve 1-2 prize elektrik sağlıyor jeneratör ve sigortasının amperi de ona göre düşük ve yönetim yükseltmeme de izin vermez. Yazılım işiyle uğraştığım için evde kendi sunucularım var ve 3kw ups olmasına rağmen sıkıntı yarattı sunucular 4 defa kapandı bunun önüne geçmek için böyle bir işe kalkıştım, ups akülerini sürekli öldükleri için her 2-3 yılda bir değiştirmek zorunda kalıyorum kalkıp sadece sunuculara yeni ups almak ya da aküleri sürekli değiştirmekle uğraşmak yerine kalıcı bir çözüm olsun bütün ev lipo4 ile yedeklensin diye düşündüm.
Ekstra para ayırabilsem komple victron ürünlerine yönelicem de her şey iyice pahalandı, para ayırmaya çalıştıkça fiyatlar artıyor. Sizin Tommatech yerine önereceğiniz benzer fiyatlarda bir ürün var mı ?
Kurşun asit akülerin çevrim ömrü düşük siz farketmişsiniz. Ben Gel akü kullandım koronada. Şu an fiyat performans olarak LiFePO4 akü kullanıyorum. Çıkma silindirik hücre satın alıp yüklerim için kendim batarya yapabiliyorum. Li de de takvim ömrü var. Ne yaparsanız yapın bir yere takılıyorsunuz.
Ben victron kullanıyorum.