Invertör seçimi, akü hesaplama ve bir kaç ufak soru...

Merhaba, zaten amacım şu anda tasarruf etmek değil o yüzden solar kısmını kullanmayacam apartman dairesinde güneş panelini koyacak yer de yok... Çatıya koymaya kalksam da yönetim izin vermez. Belki eğer alacağım invertör saatlik şebekeden alım ayarına izin veriyorsa 3 zamanlı tarifeye geçip gece akü doldurup gündüz kullanmak gibi bir şey olur illa tasarruf da yapayım dersem ama dediğim gibi esas amacım bu değil... Benim şu anda amacım elektrik kesintilerinden etkilenmeyecek bir hale gelmek, örneğin bugün 4 defa elektrik kesintisi oldu her birisi 5-10 dakika sürdü ve binanın jeneratöründe de arıza olduğu için devreye girmedi hoş girseydi de çok fark etmezdi sadece aydınlatmalar ve 1-2 prize elektrik sağlıyor jeneratör ve sigortasının amperi de ona göre düşük ve yönetim yükseltmeme de izin vermez. Yazılım işiyle uğraştığım için evde kendi sunucularım var ve 3kw ups olmasına rağmen sıkıntı yarattı sunucular 4 defa kapandı bunun önüne geçmek için böyle bir işe kalkıştım, ups akülerini sürekli öldükleri için her 2-3 yılda bir değiştirmek zorunda kalıyorum kalkıp sadece sunuculara yeni ups almak ya da aküleri sürekli değiştirmekle uğraşmak yerine kalıcı bir çözüm olsun bütün ev lipo4 ile yedeklensin diye düşündüm.

Ekstra para ayırabilsem komple victron ürünlerine yönelicem de her şey iyice pahalandı, para ayırmaya çalıştıkça fiyatlar artıyor. Sizin Tommatech yerine önereceğiniz benzer fiyatlarda bir ürün var mı ?
Benzer fiyatta bir ürün yok.
Kurşun asit akülerin çevrim ömrü düşük siz farketmişsiniz. Ben Gel akü kullandım koronada. Şu an fiyat performans olarak LiFePO4 akü kullanıyorum. Çıkma silindirik hücre satın alıp yüklerim için kendim batarya yapabiliyorum. Li de de takvim ömrü var. Ne yaparsanız yapın bir yere takılıyorsunuz.

Ben victron kullanıyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yardımcı olayım. Ben sadece hobi olarak ilgileniyorum. Ucuz birkaç cihazdan başım ağrıdı.

Surge/power factor/off grid gibi kelimeler mi anlaşılmadı?

Genelde US diysolarforum ve powerforum.co.za takip ediyorum. Karavanda ve evde küçük solar sistemleri aktif olarak kullanıyorum.
Ben de genelde aynı forumları ve youtube kanallarını takip ediyorum sonra da kalkıp yurtdışındaki kalitedeki cihazları burada aynı fiyata bulmaya çalışıyorum, olmayacağını anlayınca da halimize acıyorum... Enerji bağımsızlığı ya da en azından yedeklemesi bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum...
Şu anda benim için en mantıklısı sanırım biraz daha para biriktirip uzun süre sorun çıkarmaması adına victron ürünleri kullanmak olacak, megacell aküleri de pek çok kişi öneriyor onları da sisteme dahil edersem aksi bir durum olmazsa 10-15 yıl sorunsuz kullanırım diye düşünüyorum... Fazlardan 1 tanesini yedeklemeyip klima gibi önemli olmayan yüklerde kullanırım, 1 fazı sigorta kutusunda yedek olarak pasif şekilde bırakırım, diğer fazı da victron ile tüm önemli yükleri yedekleyerek eve dağıtırım. Evde enerji takip sistemi de var son 2-3 yılda anlık 8kw surge dışında bir yük görmedim ki bu da klimalar falan çalışırken mikro dalgayı çalıştırdığımda oluyor, klimaları ayırdığımda muhtemelen max 2kw anlık 5kw surge görürüm diye düşünüyorum. Buna göre de yeniden bir tesisat projesi çizdirip o şekilde yol alıcam, şu anda tek merak ettiğim acaba kolon hattı tek fazda böyle bir yükü kaldıracak mı kaldırmayacak mı, sigorta kutusunda kolon hattından gelen kablo üzerinde kalınlığını okumaya çalıştım ama göremedim.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,407
Mesajlar
926,335
Kullanıcılar
451,934
Son üye
simza35

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst