mikado79
Üye
Arkadaşlar selamlar, bir sorum olacak size; nominal akımına göre onda bir akım ve 15 volt verilerek 20 saat şarj edilmiş, saf su seviyesi ve ısınması sürekli kontrol edilmiş, şarj sırasında hiç ısınmamis, 12 volt 20 amper bir akü, şarjdan ayrılıp 10dk sonra açık devre voltajı ölcüldügünde voltaj değeri 11 volt civarına hızlıca düşüyorsa, bu akude nasıl bir sorun vardır? Satıcılar, aküde bir hücrede kısa devre var, akü kullanılamaz halde diyorlar. O kadar doküman okudum ama emin olamayınca size yazmak istedim. Akü 16 aylık bosch marka bir motosiklet aküsü olup, geçen hafta motosiklet marş basmayınca bu süreç yaşandı..
Aküde kısa devre olmadığını noco Genius markalı akü şarj ve kontrol cihazı ile tespit ettim. Cihaz bir hata verip şarjı durdurdu ancak verdiği hata kitapcigina göre kısa devre arızası değil.
Şuan akü bekletilip kutup başlarından voltaj olctugumde 10.6 volt iken, aküye bir tüketici örneğin bir 21W ampul bagladigimda kutup başı voltajı 12.3 volt ölçüyorum. Ampulu akuden ayırır ayırmaz voltaj olctugumde 12.7V ölçüyorum.
Bu akude nasıl birşey oluyor da yüke bağlanınca voltajı düzeliyor da yükten ayırıp örneğin 30dk sonra voltajı ölcüldügünde 10.6V ölçüyorum.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Hayirli cumalar, saygılar.
Aküde kısa devre olmadığını noco Genius markalı akü şarj ve kontrol cihazı ile tespit ettim. Cihaz bir hata verip şarjı durdurdu ancak verdiği hata kitapcigina göre kısa devre arızası değil.
Şuan akü bekletilip kutup başlarından voltaj olctugumde 10.6 volt iken, aküye bir tüketici örneğin bir 21W ampul bagladigimda kutup başı voltajı 12.3 volt ölçüyorum. Ampulu akuden ayırır ayırmaz voltaj olctugumde 12.7V ölçüyorum.
Bu akude nasıl birşey oluyor da yüke bağlanınca voltajı düzeliyor da yükten ayırıp örneğin 30dk sonra voltajı ölcüldügünde 10.6V ölçüyorum.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Hayirli cumalar, saygılar.
Son düzenleme: