12v motoru 18v adaptor ile neden calismiyor

sezginfr

Üye
Katılım
3 Şub 2016
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
34
Oncelikle bu islere yeni merak saldim hosgorunuze siginiyorum
Elimde 12vlik bir motor var onu 18 v 1 A lik adaptore takiyorum calismiyor titresime giriyor resmen nenden oluyor acaba ?
Ama o motoru 18 v 1.2 ah lik akuye baglayinca super calisiyor
Simdiden tesekkur ederim ilgilendiginiz icin
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ewet ya ac adaptor muş ama bisey sorucam ben ben bunla sarjli matkabin bataryasini dolduruyorum sizce bir sikinti olurmu ?
20161021_100913.jpg
 
adamptor cıkısı muhtemelen ac dir bunun icin bir adet kopru tıpı dıyot kullanırsanız calısacaktır

sarjlı matkabın sarj kutusunun iicinde bır kart vardır ordan dc ye cevrılır ve dolum yapar aynı zamn da sarj unıtesıdır o
 
Eğer orjinal adaptörü ise sıkıntı olmaz ona göre önlemi alınmıştır.Fakat sonradan siz taktıysanız piller şarj olmayacaktır.
 
Hayir orjinal degil sarj ediyor ama 10 dk calisdiktan sonra saeji bitiyor acaba sebebi adaptor olabilirmi yoksa bataryami ölü ?
 
Adaptörünüzün çıkışı ac ve dc sistem de kullanmanız için ac çıkışı uygun regülatör devresi kurarak dc çıkış ala bilirsiniz
 
Adaptörünüz AC ne motorunuzu çalıştırır ne de bataryasını doldurur. Doğrultucu ilavesi ile şarz işlemini yapabilirsiniz ama doğrultsanızda motorunuzu çalıştırmaya gücü yetmeyeceğinden bataryasız yine de kullanamazsınız.
 
18 volt ac 18 volt dc.'ye köprü diyotla çevrilse bile mekanik zorlanma altında bu matkaptaki fırçalı dc. motorları 3-4 kat daha fazla amperi talep edip çekmek ister. Bu yüzden 18 volt,1.2 amper-saatlik aküsü dışında dc. doğrultmayla da istenilen kuvvetle (torkla) dönemezler. En az 18 volt, 4-5 amper dc. akımı gerekir, tam yükte çalışırlarken, ac-dc bir adaptörle direk besleneceklerse eğer. Bu yüzden ancak bataryayla normal çalışırlar, çünkü bataryaların üzerinde 1.2 amper-saat yazmasına karşın yükte (Zorlanmalarda) çok daha fazlası kendi içinden çekilebilir, yani mevcut durumları şarj akımını ac>dc olarak (Sınırlanmış,sabit akımla) sağlayan bu adaptörlere göre çok farklıdır. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,545
Mesajlar
927,798
Kullanıcılar
452,162
Son üye
akova61

Yeni konular

Geri
Üst