12volt seri bağlı 2 aküyü 12v ile şarj etme

Emir_Ali

Üye
Katılım
14 Haz 2022
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
20
Başlıkla biraz alakasız ama ne yazacağımı bilemedim, bende kendi yaptığım 12.6volt lityum 2 tane akü var bunları çinden aldığım solar Panel ile şarj ediyorum ama panel 3s bataryalar için uygun 5 yada 6s ile uyumlu bulamadım. o yüzden bataryaları seri bağlı şekilde upste kullanmam lazım panel 12.6 ile paralel bağlı aküleri şarj ediyor ups devreye girdiğinde pako şalteri ile 1-0-2 konumlu 1 konumunda şarj 2 konumunda ise 24 çıkışı alabilir miyim? hangi kutuplara nasıl bağlantı yapmam gerekir?
 
Merhaba
Elimde mevcut
2 adet 100 amp. Jel akü
1 adet pwm 30am şarj kontrol cihazı
1 adet 100w solar Panel ile şarj edeceğim basit led ışık yakmak için kullanacağım çokta değil yakacağım ışık nasıl bir bağlantı yapmam lazım. Şarj kontrol cihazı 12v
 
Şarj cihazı kitapçığı yok mu?
Orada nasıl bağlanıldığı yazar.
 
Farklı bir başlık açsanız keşke! Ya da yöneticilerin ayırıp taşıması uygun olur.

Led ışık kaç watt ve günde kaç saat yanacak? Bu tür GES/RES tasarımı 24 saatlik tüketime göre yapılır.

100 watt Panel tek bir akü için bile yetersiz olsa da tüketime göre günlük toplamda 200-300 watt gibi (uzun yaz günlerinde daha fazla) enerji üretebilir. Öncelikle aküyü solar şarj cihazının akü klemensine artı ve eksiye dikkat ederek 2.5-4.0mm² (android 1½2²3³4⁴5⁶⁷⁸⁹⁰ gibi rakamlara basılı tutunca üst sayılar yazılabiliyor, @paskomya ustanın kulakları çınlasın), kablo ile bağlayınız. Paneli de benzer bir kablo ile solar şarj cihazının panel klemenslerine artı eksiye dikkat ederek bağlayınız. Solar şarj cihazının görselini paylaşınız! Genelde sağ taraftaki klemenslere yük çıkışı (led ampul gibi) bağlanabilir. Ancak cihazın özelliklerinden en fazla ne kadar güç çekilebilir buna dikkat etmek gerekiyor! Aksi halde bu çıkışla tetiklenecek NO/normalde açık ucundan bir röle üzerinden akü kutup başlarından yük beslemesi yapılabilir. Akünün belli gerilim/volt değeri altında aşırı deşarj olmaması için cihaz yük beslemesini kesecektir.
 
Maalesef kitapçık yok basit şarj cihazı benimki


Bu tip ise aynı oluyor bağlantı uçları.
Artı eksi uçlarına dikkat et. Ters takma.
Lamba resmi olan yer fazla güçlü olmuyor. Bende ki sadece 10 watt led lamba yakıyor. Daha güçlü bağlarsam ısınıyor şarj cihazı.
Aynı şekilde telefon şarj uçlarıda fazla güçlü değil. Android için uygun ama ipad için gücü az.
Çok akım çeken yüksek güçlü cihazları direk aküden almalısın.

Şarj cihazına ilk önce akü uçları bağlanıyor sonra güneş paneli uçları.
Sökerken ise ilk önce güneş paneli uçları sökülüyor sonra akü uçları.

inverter bağlarken aküyü şarj cihazında ayırmak gerekiyormuş. Aküyü boş zannedip fazla akım çektiği için şarj cihazı bozulabilir diye not düşmüşler.
 
Kusura bakmayın. Farklı bir başlık açmadığım için cevabınız içinde çok teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…