Ve Aleyküm selam. Değerli hocam öncelikle amacımız sadece bunun voltajını değiştirip kullanmak ve bir daha elektronik ile ilgilenmemek ve detay bilmesem de işimi çözeyim diyorsanız;
İnanın o kartın hangi numaralı parçası nedir ne işe yarar bilmiyorum ki yardımcı olayım ( şahsım olarak )
Ancak ; İşi öğrenerek olayın da mantığını anlayarak yapmak istiyorum, Diyorsanız; O zaman temel parçalarımız geri besleme katından geçiyor olarak söyleyebiliriz.
Öncelikle o kartın üzerinde Bir tane TL431 adında bir parçayı bulacak ve bu parçanın voltaj bölücü dirençlerinin değerleri ile basit basit hesap ve deneme yanılmalar yaparak işi çözebileceğinizi düşünüyorum. Elinizdeki kart üzerinde Dışarıdan gördüğüm kadarı ile kuvvetle muhtemel olarak Bir tane TL431 1 tane PC817 yada benzeri bir optokuplör ve genel pasif elemanlar olması gerekiyor. Lakin kart şeması ve bilgileri elimde ve elimizde olmadığı için direk sonuca götürebilmemiz mümkün değildir.
Fakat tamamen çözümsüz de değildir. Konuyu gerçekten güzel anlattığına inandığım değerli bir büyüğümün bir kaç videosunu paylaşarak size yol gösterebileceğine inanıyorum. Bu arada video sahibini tanımam etmem sadece youtube üzerinden paylaştığı videoları görmüşlüğüm vardır yani amacım reklam vs değildir.
Aslında konu ile alakalı olarak bir çok video ve örnek bulmak mümkündür... Eğer ben konuyu kavrayacağım ve deneme yanılmalar yapacak malzeme alet edavatım da var diyorsanız Bi incelemenizi tavsiye ederim.