15 hp bitzer yıldız/yıldız bağlantı şeması


Ustad;
Sen eğer part widing Y/YY kompresörü üçgen kaldırdım diyorsan senin konuşulan konu ile ilgili tam bilgin yoktur demektir.
Konuşulan kompressör 15HP bir semihermetic Bitzer kompressör. Kompresör içindeki sargılar zaten yıldız bağlı ve iki tane sargı mevcut. Yani dışarıya 6 adet kablo çıkıyor. Senin dediğin gibi olması için kompresörden 12 kablo çıkması gerekmez mi?

Saygılar..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
soğutma grupları imalat ve montajı yapıyorum yy sistemi çok basit bir sistemdir amacı 15 hp ve yukarısı gibi demonaj akımı yüksek olan kompresörlerde tercih edilmekte aynı fazların sırasını değiştirmeden kompresörün uçlarına bağlamak yani r fazını 2 farklı kontaktörden geçirerek hem u ucuna hem de u1 ucuna bağlıyorsun bu sayede cihazda söz gelimi 20 kw lık bir kontaktör yerine 2 adet 10 kw lık kontaktörle çözüyorsun sigorta çıkışı iletken kesitin küçülüyor (çektiği akımı 2 ye bölüyorsun)zaman rölesi ekliyorsun çok kısa bir süre zarfında önce 1 kontaktör çekiyor hemen ardından 2 kontaktör bu sayede demonaj akımını düşürmüş oluyorsun riski şu cihaz her çalışmada ilk sargıya biraz yük bindiriyor bu sayede motor ömründen bir zerre gidiyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…