Amatör çalışmalarla Wi-Fi sinyali 150 km. gitmez hayal görmeyin...
Yapamazsın demedim yapmışsın ama sinyal 150 km. gitmez... Akıl, mantık, mühendislik ve izan diye bir şey var...
Sinyalin 150 km. yatayda "Wi-Fi olmasını geçtim" gitmesi için ihtiyacın olan direk boyundan haberin varmıdır? Yada dünyanın yuvarlaklığı ve fresnel zone'dan felan?
Girişimcilik güzel şeydir de ciddi işlerde ayakları yere basması gerek...
Fresnel zone calculator and antenna height calculator - RF path analysis -www.afar.net
Radio (RF) Link Budget Calculator, Cable Loss Calculator, Free Space Loss -www.afar.net
Deniz seviyesinden 350 rakimda yasiyorum tekirdagin en yuksek yerlerinden biri tepe uzerindeyim antenin yuksekligide yerden 12 m bizde evin icinden vericez demedik acik alanda diyede belirtik fotorafinida koydum arada engel varsa zaten cekmez bunu herkez bilir ama aradaki yuksek noktayada reapter konularak diregi yukseltmeye gerek kalmaz zaten buyuk bir dag varsa diregi 30 metrede yapsan gecemezsin daha reapter koyman lazim buda gunes enerjisiyle olabilir 12 voltla calisiyor sistem zaten
A10 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Anten yüksekliği dağ, tepe yada engel yüzünden değil yerin yuvarlaklığı yüzünden mecburiyet...İlk başta alıcı-verici yeterliydi şimdi araya repeater koydun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?