Sayın JOKER arkadaşım. Burada herşeyi yaparım ederim, şu paraya kurarım ederim diye anlatmışsın ama; işin yasal yönünü ya hiç bilmiyor yada bildiğin halde anlatmıyorsun.
İşi teknik yönünden ele alırsak; yasa dışı yolları kullanırsak ben seni kablosuz olarak değil 150km 1500 km bağlantını yaparım.
Gelelim konunun en önemli yanı olan mevzuata...
Sen kablosuz olarak sadece 3 band kullanabilirsin.
1. 2,4000 - 2,4835 ghz arası. Burada en fazla 0,1 watt (100mw) çıkış yapmak kaydıyla her şekilde kullanabilirsin.
2. 5,1500 - 5,3500 ghz arası. Burada en fazla 0,2 watt (200mw) çıkış yapmak, hava alanlarının merkezinden en az 1 km uzakta olmak ve sadece kapalı alanda kullanmak kaydıyla her şekilde kullanabilirisn.
3. 5,4700 - 5,7250 ghz arası. Burada en fazla 1 watt (1000mw) çıkış yapmak ve
açık alanlarda sabit kullanmamak kaydıyla kullanabilirsin.
Bu kurallara uyarsanda senin 150km uzakla devamlı bağlantı yapman pek mümkün görünmüyor.
Ha dersenki ben yasal olarak satılan Faturalı cihazları kullanıyorum onlar satılmasın mademki dersen, bakkalda bıçakta satılıyor ama sadece ekmek kesmek için....
Son olarakta gelelim Cezai Müeyyidelerine.
27527 Sayılı Kısa Mesafe Erişimli Telsiz Cihazları Yönetmeliğinin 8. Maddesini ihlal etmekten 5809 sayılı
Elektronik Haberleşme Kanununun 63. Maddesine göre Kuranlar ve İşletenler için ayrı ayrı Onbin güne kadar adli paza cezasına ve 6 aya kadar hapis cezasına hükmolunur.....
Ha dersenki kim anlayacak ve kim bilecek. Bilgi Teknolojileri Kurumunun her ilde konuşlandırılmış ve devamlı frekansları tarayan mobil araçları vardır. Ve yapılan kontrollerde cezai işlem uygulanan bir çok vatandaşımız bulunmaktadır.