Günaydın;
Sayın şefim
benim şanssızlığıma,sizin de belki de şansınıza gece işe gitmek zorunda kaldım.Gitmişken ufak bir deney yaptım.
atelyede 12 volt röle bulamadım fakat,16 v dc de 47 mA çeken bir bobin buldum.Bobine 82,4 ohmluk direnci seri olarak bağladım.bobinin uçlarında 12,62 volt ölçtüm.
Fakat çektiği akım 380 mA ya düştü.
Tabii seri bir direnç bağlanınca bu normaldir.Ayni şey rölede de olacaktır.yükün direnci arttığından röle daha az akım çekecektir.BİR İHTİMALDİR ki;rölenin kontakları çok kuvvetli yapışmayacaktır ve zamanla ark yapacak ve normal ömründen daha erken bozulacaktır.
Bir diğer sakınca da diyelim ilk röleye 16 volt geliyor.Biraz daha uzaktaki röleye 14,5 volt geldiğini düşünün.Farklı değerde direnç bağlamanız gerekecektir.
Eğer imkan varsa,maddi sıkıntı da yoksa en sağlamı sizin de karar vermiş olduğunuz 7812 yöntemidir.
SN Burçin,in önerisi de çok güzel.Ama gerilim fazla olduğundan dolayı 7812 biraz fazla ısınabilir.O zaman gövdedeki soğutucuya bir soğutucu daha eklemeniz gerekebilir.İkincisi de güç kaynağını kendiniz yapmak isterseniz,24 volt verebilmek için 22,5-23 volt civarı bir trafo kullanmalısınız(24 kullanılırsa kondansatörden dolayı gerilim artacaktır ve lm 7812 30 voltun üzerinde çalışamamaktadır).
Böyle bir durumda alacağınız 24 volt trafodan spir azaltmanız gerekecek.
Elimden gelen ve bildiğim bu kadar.İnşaallah işleriniz yolunda gider.