16f84 buton yardımı

KONDANS

Üye
Katılım
12 Eki 2008
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar ben 16f84 le porta ya bağlı 3 adet butonu aynı anda nasıl sorgulatabilirim butonların hangisine basılırsa o fonksiyona gidecek şekilde proram yazmam gerek yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Merhaba
Bildiğim kadarı ile aynı anda üç portu birden kontrol etme imkanı yok.Yalnız PIC en az 1 mhz hızla çalıştığı için sıra ile taranabilir.Yine de buton basması esnasında olabilecek voltaj sıçramalarını önlemek için bir delay koymak lazım.
 
yapmak istedigin işlem portB kesmesi ile yapılamıyormu?
 
biraz daha açabilir misin? istediğin tek butona, iki butona yada 3 butona da basılması durumunda mı işlem yaptıracaksın? eğer böyle ise xor komutu kullanarak çok basit bir şekilde yapabilirsin. Eğer butonlardan sadece birine basıldığında, hangi butona basılı ise o butona karşılık gelen devreyi çalıştırmak istiyorsan bunu da movf komutu ile yapabilirsin.
 
butonun bagli oldugu bitleri test ederek ilgili rutine git.
 
Merhaba
Böyle bir problemi başka arkadaş da yaşıyor.Ben size yine aynı projeyi yollayayım fikir sahibi olunuz.Kolay gelsin.
 
Eğer hassas buton kontrolü yapılmak isteniyorsa keypad sürme mantığı kullanılabilir. Yani butona pinden çıkış verip, pinden gelen lojik seviyeleri NCD komutuyla okuyup bir değişkene kaydetme yoluna gidilebilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…