selimcan_19
Üye
Arkadaşlar hepinize kolay gelsin,
PIC16F84 ile Port A yada Port B bacaklarından sadece bir tanesi ( örenğin RB5 veya RA1 ) kullanılarak bu bacağa bağlı olan ledin bir kere yanması ve sonrasında sönmesi isteniyor. Bu işlem bu şekilde devam edecek yani öncelik farketmez ilk yan ise belirlli bir süre sonra sönecek belirli bir süre tekrar yanacak ( süre o kadarda önemli değil sadece ledin yanıp sönmesi gözle algılanabilir bir sürede olsun yeterli ).
Öncelikle Port B yi kulaanarak yapmayı planmalım ve şöyle düşündüm.
Port B deki bilgileri sıfırla
Bank 0 dan Bank 1 e geç
Port B uçlarını çıkış yap
Bank 1 den Bank 0 a geç
W registerine değeri ata (mesela 1 bitini ledin yanması için )
W registerindan File registerine atanan değeri taşı
W registerine değeri at ( mesela 0 bitini ledin sönmesi için )
Döngüye gir
Programı sonlandır.
Bu şekilde hazırladığım algoritmayı hocamıza gösterdim. Hocam sonsuz döngüye girdiğin anda son değer ne ise devamlı olarak o değeri koruyacağını söyledi. Yani led devamlı olaraka sönecek yada yanacak. Bu istenmiyen bir durum benim için. Hocamız sayaç kullanarak bu durumu çözeceğimi savundu. Pice yeni başladığım için zorlanıyorum. Sayaç işlemini nasıl kullanacağım.
Siz değerli arkadaşlardan bu konu hakkında yardım bekliyorum.
PIC16F84 ile Port A yada Port B bacaklarından sadece bir tanesi ( örenğin RB5 veya RA1 ) kullanılarak bu bacağa bağlı olan ledin bir kere yanması ve sonrasında sönmesi isteniyor. Bu işlem bu şekilde devam edecek yani öncelik farketmez ilk yan ise belirlli bir süre sonra sönecek belirli bir süre tekrar yanacak ( süre o kadarda önemli değil sadece ledin yanıp sönmesi gözle algılanabilir bir sürede olsun yeterli ).
Öncelikle Port B yi kulaanarak yapmayı planmalım ve şöyle düşündüm.
Port B deki bilgileri sıfırla
Bank 0 dan Bank 1 e geç
Port B uçlarını çıkış yap
Bank 1 den Bank 0 a geç
W registerine değeri ata (mesela 1 bitini ledin yanması için )
W registerine değeri at ( mesela 0 bitini ledin sönmesi için )
Döngüye gir
Programı sonlandır.
Bu şekilde hazırladığım algoritmayı hocamıza gösterdim. Hocam sonsuz döngüye girdiğin anda son değer ne ise devamlı olarak o değeri koruyacağını söyledi. Yani led devamlı olaraka sönecek yada yanacak. Bu istenmiyen bir durum benim için. Hocamız sayaç kullanarak bu durumu çözeceğimi savundu. Pice yeni başladığım için zorlanıyorum. Sayaç işlemini nasıl kullanacağım.
Siz değerli arkadaşlardan bu konu hakkında yardım bekliyorum.