16f84 programlama hk.

burarda

Üye
Katılım
3 May 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaslar ben pic programlamaya yenı basladım ve 16f84 ü programlayabılmek ıcın bı devre buldum ve yaptım ama kafam su noktada karıstı devre bıttı ama bılgısayara baglayıp serı porttan programlamam lazım bunun ıcınde serı portun (gnd,DTR,CTS,RTS,TxD)uclarını kablodan nasıl bulcam bılemıyorum bıde benım bılgısayarımda serı port gırısı yok olmadıgı ıcın kabloyu sonra USB den gırcem nasıl yapabılırm yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler ... ???
 
İnternette portların pin şemaları var.(dikkat çok naziktirler-20mA-anakartı alırsın eline).
Dandik şeyler pişman eder , hele yeni başlıyanı.
Usb_rs232 dönüştürücülerle pic programlayamazsın.
K128-D128-Brenner gibi isimlerle 35-40 ytl ye çok iyi programlayıcılar var.Doğrudan usb den programlar.Jdm türü şeylerden uzak dur.Ben o kadar paralı değilim dersen tüm dosyaları ve şemaları var bulabilirsin ama yinede bir kez için de olsa üzerindeki pic i yazmak için başka bir programlayıcıya ihtiyacın olacak.Arkadaşlarından halledebilirsen parçaları alıp yapabilirsin yarı yarıya gibi olur
 
yaa ben orhan altınbasak'ın kıtabını aldım ve onunla basladım.kıtabın ekler kısmındakı devreyı yaptım.. eger oo olmaz diosan ben bu brener ı alayım heralde butun pic ailesını programlayabılıyo bu. anakartıda elıme almak ıstemıyorum ..teskkurler yardımın ıcın musallim..
 
Yerinde bir tavır.
Bir düzeltme yapayım,anakartı bozmak derken sadece port çıkışını demek lazım,gerisi çalışır.
Dönüştürücüler programlama anındaki 13V yi sağlayamıyor,o yüzden başarılı olamıyor.Ustalar bir şeylerle hallediyor ama sen değilsin.Nadiren usb programlayıcılarda bazı toptoplarda çuvallıyor bu gerilim yüzünden.Sonra arayüz programı yok xp yok vista olmadı win 98 kur gibi dandik işler sergileyebiliyor uyumluluk modu bilinmezse ::) .Yoksa gayet güzel kullananlar da var.
Acemi biri, programdan emin değilken bir de donanımla uğraşmamalı.Daha pahalıya çıkacağına garanti veririm.
Brenner en uygunu...
 
tamam ustadım cok tesekkur edıyorum yardımların ıcın :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,840
Mesajlar
920,908
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst