180kva jeneratör

teknik_78

Üye
Katılım
4 Kas 2007
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar öncelikle işlerinde herkese kolay gelsin
180 kva bir jeneratöre transfer panosu yapmam gerekli.jeneratörle transfer panosunun arası yaklaşık 20metre. transfer panosunu kontaktörlemi yoksa şalterlemi yapmak daha uygun olur.elinde malzeme listesi ve transfer panosunun açık şema çizimi olan varsa paylaşırsa sevinirim. forumda araştırdım. daha önce bazı paylaşımlar olmıuş ancak linklerde sorun var herhalde açılmıyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Özengili enversör ayırıcı kullanmanızı tavsiye ederim, biz bu şekilde kullanıyoruz. Enversör ayırıcının 1 ucuna Şebeke 1 ucuna jeneratör beslemesini giriyoruz. Ortak uçtan yükü besliyoruz. Dikkat edilmesi gereken yük altında iken enversör şaltere manevra yapmamak. Tüm şalterler kapalı iken jeneratör-şebeke arasında geçiş yapılmalı. Saygılar.
 
En güvenirlisi kontaktör sistemdir
kontaktörler envesör bağlanırken mekanik kilitleme ve elektrik kilitleme olması şarttır.
 
180 kVA, az güç değil.Gerçi yuk altında olmadan devreye gırecek ama, tam yuk altında şebeke veya generatör kontaktörü bırakacak.Otomatık pano istemiyorsanız, arkadaşın bahstettiği özengili şalter derim ama,
630 amper özengili enversör bulabilirmisiniz.En emnıyetli bağlantı, bu iş için yapılmış komparkt şalterlerle elektırk ve mekanık kilitlemeleri olan sistem kullanmak.
 
transfer otomatik olacak.güvenlik olarak kontaktör mü şaltermi daha uygun olur.açık olarak şemalar ve malzeme seçimi hakkında yardımcı olabilirmisiniz.
 
bu şemayı incele

jeneratr tansfer.png
 
Jeneratör/Şebeke şalterleri arasında,elektriki kilide ilaveten MEKANİK KİLİT olması
zorunludur.Kontaktörlerde,mekanik kilit uygulaması max. 63 amper gibi görünmektedir.Ayrıca,kumanda devresi arızası nedeniyle,hem şebeke hem jeneratör beslemesinin yapılamaması ihtimali her zaman için vardır.Bu nedenle,
transfer şalterlerinin elle de ! kapatılabilir tip seçilmesi uygun bir tercihtir.
Sonuç olarak :
1-Kontaktörlü transfer hiçbir zaman düşünülmemelidir,
2-Transfer sistemi,şebekeden enerji alan sistem ise,4 kutuplu olmalıdır,
3-Transfer şalterleri,elektriki kilide ilaveten mekanik kilitli olmalıdır,
4-Transfer sistemi elle de ! devreye alınabilmelidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,100
Mesajlar
923,237
Kullanıcılar
451,412
Son üye
Essamali

Yeni konular

Geri
Üst