BC 547 NPN Bahsedildiği gibi çlışmayacaktır, tuşa basılmadığında iletim görünüyor.
PNP de kullanılsa Tuşa basıldığında iletim söz konusu ve bir müddet sonra iletim kesiliyor.
Yani (tek transistör mantığı ile) tuşa basılı iken kondansatörün dolması ile karar değişimi istenileni sağlayamıyor,
Butondan çıkan enerji devrenin yanında aynı zamanda çıkış olarak alınırsa ve önü, çekilmesi gereken röle ile kesilirse, çıkış için butona basılma ve rölenin çekilmesi şartı oluşur. Butondan çekildiği an rölenin kontak uçlarına sağlanan enerji sıfırlanır. Basıldığında kontak uçlarına enerji gitse de röle devre beklemesi yüzünden çekili değildir.
Diğer taraftan Sayın İbrahim1996 nın bahsettiği gibi direnç ile boşalma süresi ard arda uygulamayı kısıtlar. Efektiflik için aynı mantık içinde (röle uçları ile de olabilir, ek transistör ile de) bir uyarlama ile kondansatör resetlenebilir. Ve ya aynı devreden iki tane birbirine bağlanarak her basmada boşalma süresi oluşması için diğer devre kullanılır. Tabi boşalma için gereken küçük süre çoğu uygulamada önemsenmeyecektir, ve yine kondansatörün boşalma şartı da devreye eklenebilir.
Devrenin ne için kullanıldığının yazılması da önemlidir.
Başarılar...